Gépkönyvezés 2019 (Miskolc – Ford Vagép)

Kint jártunk a miskolci gépkönyvezésen, lőttünk egy pár képet és készítettünk rövid interjúkat is.  

Bencs Zoltán: A tavalyi szezonban sok tapasztalatot szereztünk a Hondánkról. Most is a futóművet próbálgatjuk hangolni éppen. Tervezünk teljes szezont a Rallye2 mezőnyében, de ha olyanok lesznek a futamok mint 2018-ban akkor lehet, hogy másik országba vagy országokba látogatunk. Eddig az Eger és a Miskolc tuti.

Elek Róbert: Tavaly – az Eger Ralin kívül – a tervezett versenyeinket egyiket sem tudtuk teljesíteni… Ezeket legfőképp a Miskolci esésünk és idő hiányunk befolyásolta. Idén szeretnénk a lehető legtöbb aszfaltos versenyen rajthoz állni. A Nyíregyházi ERC futam is szerepel a terveinkben. Célunk elsősorban a sikeres célba érkezés és a lehető legtöbb pont megszerzése a kategóriánkban.

Nedeczki László: A tavalyi évben csak egy versenyen tudtunk részt venni ami az Eger Rallye volt. Ott sajnos motor problémák léptek fel és onnantól az évet a kocsi fejlesztésre szántuk. Úgy terveztük, hogy az ózdi versenyen el tudunk indulni, de sajnos nem lett kész a kocsi. Az évadzárás a Kakucs Kupán volt, ahol leteszteltük a már kész kocsit. Az idei évben az egri verseny kimarad, mert a Slovakiaringen leszünk. A tervezetek szerint a hozzánk közeli versenyeken szeretnénk indulni mindenféleképpen, a távolabbi versenyeken való részvételt a bajnokság állásától is függővé tesszük.

Molnár Ádám: A 2018-as évünk felemás érzésekkel telt, de mindig jó hangulatban. Borsodnádasdon lekukáztuk a motort, Bükkszenten egy törött váltókar miatt eldobtuk a kategória harmadik helyezést, Bózsván pedig futómű hiba miatt kiállni kényszerültünk, de ezeken kívül egy kiváló szezon van mögöttünk tele tanulással. Az idei évre az autó egy teljes revízión esett át, új futómű, lecserélt karosszéria elemek, tisztasági festés alul-felül 🙂, új ülések és övek, hogy megfeleljünk a Rallye2 szabályoknak is mivel szeretnénk pár futamot abszolválni ebben a sorozatban is. A Rallye3-on belül marad a Lada A, a megszokott csapattal. Bizakodva várjuk a 2019-es szezont!

Kuttor Norbert: A tavalyi évünk jól sikerült, mind az öt versenyen tudtunk menni és mindig célba értünk! Sikerült az elejében kocsikáznunk, az év végére Lada Kupa P-ben negyedikek lettünk! Sajnos a harmadik helyünk elúszott az utolsó versenyen egy féltengely törés miatt, de sikeres évnek tekintjük 2018-at! Az idei év… Hát mit is mondjak, meglátjuk… Négy verseny van itt közelben megpróbálunk menni rajta, de meglátjuk, hogy alakul az anyagi háttér. A kocsi rendben lesz, bevethető állapotba hozzuk, hátsó híd cserét tervezünk, meglátjuk. Szeretnénk minél többet a kocsiban ülni, de ez sokszor nem rajtunk múlik!

Józsa Csaba: Sajnos nincs mire visszaemlékezni a tavalyi évre vonatkozólag… Három versenyt mentünk, kettőn felrobbant a motor, a harmadikon viszont már jól éreztük magunkat. Idén sajnos nincs versenyzés, a párommal vettünk egy kertes házat és azt újítjuk fel, így a versenyzésre nem jut idő, sajnos… 

Comments are closed.