Friss jogsival a Ringen

Bertalan Márton épphogy megkapta a jogsiját, maga mellé ültette navigálni Vörös Adriánt és már neveztek is a 20. Szilveszter Ralira. Amíg mentek, élvezték a verseny minden percét, sőt az idők is biztatóak voltak, bár voltak azért még hibák. 

Hogyan kerültél kapcsolatba először a Ralival?

– Édesapám révén folytam bele az autósportba, azon belül is a raliba! Ő vitt ki a versenyekre és tanított/tanít rengeteget.

Milyen eredményeket sikerült az eddigi versenyeiteken elérnetek?

– Eddig főként amatőr versenyeken, FRT-n, szlalomokon tudtunk indulni, mert a jogosítványt 2018 novemberében sikerült leghamarabb megszereznem! 😁

A Szilveszter Ralin való indulás nagy álma egy fiatal versenyzőnek? 🙂

– A Szilveszter Rallye az első igazi rali versenyünk volt, ezért sokkal jobban vártuk, mint bármely másikat. Mivel minden évben ott voltam, mint néző, tudtam, hogy mire számíthatunk.

Hogyan készültetek a kicsit szlalomszerű versenyre?

– Mivel ez volt az első Szilveszter Ralink, ezért nem sok tapasztalattal rendelkeztünk. Rengeteg belsőt néztünk és elemeztünk ki. Sok segítséget kaptunk Szőnyi Andristól, Buszostól, amit ezúton is köszönünk!

Hogyan éltétek át az autóban a számotokra kicsit rövidre sikerült versenyt?

– Az autóban végig jó volt a hangulat! Sajnos csak pénteken tudtunk menni, mert szombaton a rajtban megállt az autó és nem éledt újra. De a belső szakasz nagyon tetszett nekem és Adriánnak is! Amíg mentünk, élveztük minden percét! Az idők is biztatóak voltak, bár voltak hibák, mert az első gyorson forogtunk egyet, de így is sikerült egy Lada Kupa tizenkettedik időt menni a kis “A”-sal. A második gyorson szintén a rajtban leállt az autó és csak fél perc múlva tudtam beindítani, szóval ott is bent maradt egy 30 másodperc.

Vannak már tervek az idei évre a ralizással kapcsolatban?

– Az idei évben szeretnénk pár MARB futamon is részt venni. Természetesen próbálunk minél több kisebb versenyen is elindulni, mert még fiatalok vagyunk, sokat kell tanulnunk! 😁

Köszönet az egész családnak, édesapámnak a rengeteg munkájáért, Kasza Motorsportnak az autó felkészítéséért!

Szponzorok: Pótkerék Csárda., Color Interpress KFT., BERNIS Karnis.

Comments are closed.