Fortuna segített a dobogó elérésében

Orosházi Szabolcs azok közé a raliversenyzők közé tartozik, akik konyhapénzből próbálják megoldani az egész éves versenyzésüket. A Mecsek Ralin akadtak nehézségeik, de Fortuna megfogta a kezüket és az eredmény sem maradt el. Szabolccsal beszélgettünk az elmúlt napokban. 

Hogyan tudtatok felkészülni a Mecsek Rallye megpróbáltatásaira?

– A Mecsek Rallye mindig mumus a számunkra… Tavaly az első helyen kellett feladnunk, de nem voltunk elkeseredve. Nagyon kevés idő volt a felkészülésre, sajnos a munkám nem engedi, mindig beesek az autóba. De jó kedvvel indultunk.

Az első napot a kategória második helyén fejeztétek be, pedig nem voltak könnyűek a gyorsasági szakaszok.

– Igen, kategória második pozícióban voltunk. Sajnos a karosszéria elszakadt az első stabilizátor karnál, amit este még orvosolni tudtunk. (Nagyon köszönjük Tim Gabiéknak a segítséget!) Én már úgy voltam, nem is indulok, de próbáljuk meg. Sajnos folyamatosan romlott az állapot, a gumikat teljesen lenulláztuk a fűtőmű gondok miatt, de a félig kitört kerékkel is menni kellett a cél érdekében. Ez a harmadik hely, amit el sem hiszek, Fortunának köszönhető.

Szombaton már szárazabb, tisztább pályák vártak benneteket.

– Szombaton sajnos éreztük, hogy nem tudjuk tartani a második helyet, de a bajnokság miatt mindent megtettem, simogattam az autót, bírd ki. Bírta a lehetetlent, szombaton a második hellyel feküdtünk le, de éreztem, vasárnap csodára lesz szükség.

A kategóriában a harmadik hely lett végül a tiétek. Elégedettek vagytok az eredménnyel?

– Vasárnap mindent megtettem. Gumi nélkül éreztem, ahogy kiszakad minden, de ez az utolsó harc, ki kell bírni. Vasárnap mikor véget ért a verseny harmadikként érkeztünk, nem hittem el. Mindent kibírt a GTI, megtette értem a lehetetlent, na ez a szerelem.

Milyen érzés volt egy ilyen népes, Európa bajnoki mezőnyben megmérettetni magatokat?

– Az, hogy egy Európa bajnoki futamon indulhattam, szuper volt. Tele csillagokkal, le a kalappal mindenki előtt.

Nem lett volna tét nélküli verseny számotokra a Nyíregyháza Rallye…

– Igen. Nyíregyháza, ahol akár bajnok is lehettem volna, persze csak akkor ha a Peti kiesik. Matematikai esély, de a technikai sportban bármi megtörténhet. Minden tiszteletem az övé, amit elért az idei évben, szép volt! Mi jelenleg az E1 kategória második, E korcsoport harmadik helyén állunk. A versenyen sajnos nem indulok több okból, de boldog vagyok, amit elértem. Nem titok, egy hölgy lett volna a társam a jobb egyben, Cseh Heny személyében, akit nagyon szeretek. ❤ De nem adjuk fel, készülünk a jövőre, egyszer odaérünk.  A versenyen ott leszünk, szurkolunk mindenkinek, mert mindenkit szeretünk. 😎😉 Nagyon boldog vagyok, hogy a semmiből ott lehetek a dobogón. A kis GTI egyszer még visszatér, mert nem adom fel. Reméljük jól alakulnak majd a dolgok jövőre. Így fekszem le! 😉

Köszönöm a segítséget Kispataki Gábor, Oprendek István, Hofferolaj, akik amikor kellett, ott voltak. Nehéz szavak, de ennyi volt egyenlőre. köszönöm, hogy ott lehettem a Historic mezőnyben! Mindenkinek köszönöm, aki szurkolt, ott volt, a pályán próbáltam szebbé tenni a napotokat! Köszönöm nektek! 😉

 

Comments are closed.