WRC

Fordulatos nap után a címvédő az élen találta magát

Fordulatos Szombati nap van a Mexikó Rally indulói mögött. Kezdődött azzal ahogy azt korábban is megírtuk, Loeb vezető helyről rajtolt reggel és az első kör utáni szervizbe is ezen a pozíción érkezett. A második kör első szakaszán azonban jött a feketeleves, defektet kaptak és félreálltak kicserélni a kereket és ezzel két perc hátrányt gyűjtöttek be amivel a 4. helyig csúsztak le.

Ezek után nem Sordo és még csak nem is Meeke ugrott az élre, hanem az addig 4. helyen álló Ogier. Loeb-höz hasonlóan Sordo is defektet kapott, de ő csak 30 másodpercet vesztett a legjobb időt futó francia Fordossal szemben. A következő szakasz se alakult a legjobban számukra, és újabb fél percet spájzoltak, így a nap végén csak harmadik helyen várhatták a folytatást.

Meeke továbbra sincs a toppon, igaz a nap végi második helyezése nem ezt tükrözi. Ahogy azt az egyik gyorsasági céljában is elmondta, sok apró buta hibát vét ezen a hétvégén. Ennek ellenére szerencsésnek érezheti magát, hiszen a többiek hibája miatt előkelő helyen áll és ha esetleg Ogiert is utoléri a balszerencse még előre is léphet. Van még három gyorsasági szakasza, hogy összekapja magát és ne veszítsen több időt. Egy javaslatunk azért van, a Power Stage-n idén hagyja ki a tavaly bemutatott szlalom mutatványt az út szélén parkoló autók között. 🙂 

A Toyoták nélküli mezőnyben a verseny alatt még nem sokat mutató Mikkelsen követi Sordo-t a negyedik helyen. A skandináv pilóta nem találja a megfelelő receptet arra, hogy hogyan is kellene gyorsan menni ezeken a pályákon. Úgy nyilatkozik a szakaszok végén, hogy érzésre jókat autóznak de a stopper mégsem ezt mutatja. Loeb több mint 50 másodperc hátránnyal követi az 5. helyen. 

A Hyundai világbajnoki esélyese, Neuville versenye katasztrofális. Műszaki gondok, vezetői hibák sokasága miatt áll csak a 6. helyen, viszont ha kitart és befejezi a versenyt értékes pontokat gyűjthet a problémák ellenére is!

A megfogyatkozott mezőnyt az is jól mutatja, hogy a 7. helyen Tidemand áll a Skoda Fabia R5-össel és ezzel vezeti a WRC2 kategóriát több mint öt perccel az M-sportos Greensmith előtt.

Eredmények 19 szakasz után:
1. Ogier S. – Ingrassia J., Ford Fiesta WRC 3:25:03.1
2. Meeke Kris – Nagle Paul, Citroën C3 WRC +35.9
3. Sordo Dani – Del Barrio Carlos, Hyundai i20 Coupe WRC +46.8
4. Mikkelsen Andreas – Jæger A., Hyundai i20 Coupe WRC +1:28.4
5. Loeb Sébastien – Elena Daniel, Citroën C3 WRC +2:19.7
6. Neuville Thierry – Gilsoul N., Hyundai i20 Coupe WRC +4:44.6
7. Tidemand Pontus – Andersson J., Škoda Fabia R5 +9:24.2
8. Greensmith Gus – Parry Craig, Ford Fiesta R5 +15:06.8
9. ….Tovább

Egy kis Mexikó Rally Feeling! Így fest a helyszínen a verseny és ilyen a hangulat!
 Volt akinek nem adta ki!

Comments are closed.