Fontos kilométerek gyűjtése az ,,új” autóval!

Márton Ferenc és Csák Alex a tavalyi Nyíregyháza Rallye után, az idei Miskolc Ralin is kipróbálták magukat a Rallye2 mezőnyében. A srácoknak egyre jobban tetszik ez a közeg és szeretnének minél több versenyen indulni. Ferikével beszélgettünk a verseny utáni napokban. 

Milyen emlékeid vannak az előző Miskolc Raliról?

– A 24. Miskolc Rallye keretein belül megrendezett parasznyai MARB futamon indultunk, ahol a Lada A kategória első helyére sikerült felállni, szoros küzdelembe Géczi Laciékkal! 😀

Tavaly már a Nyíregyháza Ralin is indultatok a Rallye2-es mezőnyben és most Miskolcon is neveztetek a Rallye3-as autóknak létrehozott kategóriába.

– Igen, a tavalyi nyíregyházi versenyen is rajthoz tudtunk állni! Az volt az első Rallye2-es versenyünk! Ott sajnos nem értünk célba, féltengelytörés miatt, de már most mitsu híd került a kocsi alá, reméljük jó lesz!! Ez mindent kibír a többiek szerint. 😉

Sok pályát már ismertél, hiszen MARB versenyt rendeztek már Bükkszentkereszten és Parasznyán is. Könnyebb volt így a felkészülés?

– Igen, könnyebb volt, elég volt a két hosszú pályára koncentrálni!! Jó itinert sikerült felírnunk Alexszal! Nagyon jók ezek a hosszú pályák!

Szombaton az eső áztatta a pályákat. Milyen taktikát választottatok reggel?

– Szombat reggel, mivel később kezdtünk, láttuk az interneten, hogy rengeteg kocsi beesett sajnos, így azt beszéltük meg, hogy óvatosan menjünk, hiba és defektmentesen próbáljunk meg végigmenni! Fő szempont a cél volt, a kilométerek gyűjtése az ,, új” autóval!

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– A versenyen minden rendben volt a második sátai gyors közepéig, onnan kezdve hallottunk elég erős kopogást hátulról, de hála az égnek kibírta a kocsi. Igaz Parasznyán már csak vészvillogóval gurultunk át! Mályinka lefelé az volt a kihívás, ott kellett roppant észnél lenni! 😀

Fölényesen nyertétek a kategóriát! Elégedetten szálltatok ki az autóból a DVTK stadion szomszédságában felállított céldobogón?

– Igen, elégedettek voltunk, hiszen a nekünk kialakított kategóriában első helyen értünk célba!! Alex nagyon élvezte a hazai pályákat, hisz Sátán lakik! Érezhető volt a boldogsága, hogy ott megyünk. 😊😉👍 De nem titok, hogy még nagyon sokat kell gyorsulni, hogy felvegyük a versenyt az élmezőnnyel! A kocsi egy álom, sokkal erősebb, hamarabb megáll és ezt a slick gumit is meg kell szokni! 😀 Ezért is próbálunk minél több versenyen menni, hogy fokozatosan felépítsük ezt!!!

Nagy nagy köszönet a családnak, szervizcsapatnak és a szponzoroknak, akik maximálisan oda teszik magukat!!!

Comments are closed.