Fokozatosan tudtak gyorsulni

Drávucz Olivérék kategóriájuk első helyéről voltak kénytelenek feladni a versenyt az Eger Rali vasárnap reggelén. Olivér elmondása szerint, fokozatosan találták meg a számukra és a győzelemhez szükséges tempót és már most nagyon várják a Miskolc Ralit, melynek pályái kedvezhetnek nekik.

Milyen tervekkel kezdted az idei évet a Magyar Peugeot 208 Rali Kupában?

– Az első versenyen is a győzelem volt a cél, mint mindenhol, persze tudtuk, hogy Mixiék nagyon gyorsak, meg abszolút a többiek is folyamatos fejlődést tanúsítottak, kevesek voltak egy-egy gyorson a különbségek! Az autó, a csapat is jó volt,  a tizenharmadik gyors végéig… Csabi is új volt, de abszolút jól végezte a dolgát és még tudott hajtani is.

Milyen lehetőséget jelenthet hosszabb távon számotokra ez a sorozat?

– Másfél éves kihagyás után azt gondolom már Miskolcon mérvadóbbak lesznek az eredményeink is, de ha folyamatos lesz a fejlődés, mint Egerben, már boldogok vagyunk. Célunk megnyerni a bajnokságot és lehetőséget kapni a Peugeot-tól. Mi szűk támogatói körből versenyzünk, szinte 80 százalékban saját pénzből, ezen szeretnénk még idén változtatni.

Húsz gyorsasági, hét különböző pálya várt rátok a hétvége alatt. Melyiket vártátok előzetesen a legjobban és miért?

– Minden szakaszt vártunk, legjobban a szarvaskői szakaszok sikerültek, sőt az éjszakai szakaszokon javítottunk az előző gyors eredményeinken. Itt is látszott, hogy szokjuk az autót, azért van. Miskolcot jobban várjuk, hiszen a szűk, keskeny, dobálós szakaszokat szeretem igazán, amiből Egerben csak pár kilométer volt.

Az első napon biztosan őriztétek a kategória második helyét, a tizedik gyors után viszont az első helyen találtátok magatokat.

– Igen, Mixiék hibája miatt első helyen találtuk magunkat. A hibájuk előtt sokkal vezettek előttünk, de az utolsó körben már egyre közelebb tudtunk autózni hozzájuk.

Drávucz-Losonczi mentés

Olivér Drávucz kiváló tempóban közlekedett az Eger Rallyen, persze volt amikor egy kicsit sok volt, de sikerült megmenteni!:)

Közzétette: PSZA Motorsport – 2018. március 28.

A tizenharmadik gyorsasági után 38 másodperccel álltatok a kategória első helyén Jánosáék előtt. Aztán…

– Igen, Csabával meg is beszéltük, beosztjuk az előnyünket, ami nagyon sok volt, ehhez kellett Jánosáék műszaki gondja, de őket magabiztosan tudtuk -előnyünket növelve- magunk mögött tartani.

A miskolci verseny előtt sikerült belaknotok az autót?

– Igen, ezek a tapasztalatok nagyon jól jöttek, ami pozitív a kiesésünkben, hogy hibátlanul mentünk, fokozatosan fejlődve, nem rajtunk múlt… Nem is akarunk bűnbakot keresni, de nagy jelzés értéke volt, ami később a javunkra fog válni.

Köszönöm édesapámnak, barátnőmnek Ildikónak a lelki támogatást, öcsémnek és mindenkinek, aki valami formában hozzájárult a versenyzésünkhöz.

Comments are closed.