Foghíjas szezon elé nézünk

A 2020-as szezonra az Inter Europe Team csapatához igazolt, Tóth Ottó Erdélyi László páros életét is átszervezte a veszélyhelyzet, hiszen verseny nélkül maradtak és ez eléggé bizonytalanná tette az idei évüket. 

Már túl lennénk kettő futamon de az Eger és Miskolc Rallye-t mint ismeretes elhalasztották. Hogy vagy, mivel töltöd a napjaid és hogyan érzed magad így a versenyek nélkül?

Igen, elhalasztották és tulajdonképpen a helyzetben, amiben vagyunk a Lacival még örültünk is neki azt kell, hogy mondjam. Laci a munkájából eredően már a verseny előtt mondta, hogy nem fog tudni indulni velem Egerben. Mind a kettőnknek nagyon hiányzik természetesen és jó lenne már menni, hiszen azóta már a  számomra hazai verseny, a Miskolc Rally is halasztásra került.

Mivel a vírus helyzet miatt nem tudtam a négy hetes szabadságomba hazajutni, maradtam Londonban és így munkával töltöttem az elmúlt heteket. 

A tavalyi évetek sikerekkel és csalódásokkal is teli volt. Van időnk most bőven, így tekintsünk vissza 2019-re versenyről versenyre. Egerben indult a szezon, beugró navigátorral, de elég jó eredménnyel…

A vártnál sokkal jobban alakult ugyan is a kocsink hátrányai miatt nem gondoltuk, hogy ilyen jól sikerül felvenni a ritmust a többiekkel szemben.  A pályák szuperek voltak, tempósak és technikásak.

 A kocsit is be kellett osztani, mert a váltónk nagyon rövid volt az egri versenyre, de szerencsére bírta a motorunk és még defektet sem kaptunk. A Danival, könnyen összehangolódtunk és jól éreztük magunkat, amit ORC kettős győzelemmel tudtunk megkoronázni. 

Következett Miskolc esőben, de még mindig nem a megszokott navigátoroddal, Husival…

Ezen a futamon is „ismeretlen” navigátorral kellett felállni és ezt a kemény versenyt Magyar Petivel abszolváltuk. Peti természetesen neves versenyző és navigátor, úgyhogy örültem, hogy összeültünk, mert már sokat halottam róla…J

Brutális mennyiségű vízen nagyon nehéz pályákon kellett mennünk. Volt sok izgalom és szerencsénk is pár technikai dologgal, de ismét sikerült egy fantasztikus eredménnyel zárni Miskolcot is. Itt a P13 első helyét és összetett 3. hellyel zártuk a versenyt a szülővárosomban.

Székesfehérváron már összeállt a régi páros, erősen autóztatok, de végül egy árokban fejeztétek be a versenyt és nem a cél dobogón…

Sajnáltuk ezt a versenyt, mert annak ellenére, hogy soha nem voltunk Székesfehérvár környékén az erős mezőnyben jól autóztunk az elejében. Gyorsítani akartunk a második napon, hogy esetleg hasonló eredményt hozzunk, mint az előző versenyeken és bíztunk a „Három a magyar igazság” mondásban is…

Nem kellett volna erőltetnünk ezt a tempót mivel hangosítás nélkül mentünk. Nagy árat fizettünk, de nem tudunk lassan menni a Lacival. A pantomim jelrendszerünk meg még nem forrta ki magát, hogy versenyzésre jó legyen esetleg egy „pub”-ba. J

Veszprém és a murva kimaradt. Nem szereted a laza talajú autózást?

Igazából az autót akarjuk kímélni, így nem minden áron akarnánk itt indulni. Nyilván az anyagi dolgok miatt is, de a fő ok a VFTS kímélése. Pedig biztosan élveznénk és szuper lenne… talán majd egyszer ez is megadatik.

Ózdon folytatódott a pontvadászat a nyári szünet után…

Itt sem jártunk még és nagyon tetszett. Itt egy karburátor probléma miatt veszítettük el a dobogós lehetőségünket. Ahhoz képest, hogy voltak technikai gondok és próbáltunk maximumon autózni hiba nélkül mentünk. Talán ezért is fájt ez a 4. hely. Ennek ellenére kellemes és szép emlékekkel gondolok vissza erre a versenyre.

Pécsett fülig érő szájjal autóztatok, itt van a legtöbb helyismeretetek is…

Pécs a kedvenc, nekem is és a Lacinak is. A hangulat, a pályák, az emberek hozzáállása, a táj a szervezés is nagyon egyben, szóval minden. Rossz gumiválasztás után, mint télen nyári gumival autózni, nagyon nagy kihívás volt és hatalmas élmény. Magunkhoz képest a gumi miatt nem tudtunk nagy maximumon menni, de határon autóztunk, Laci a fenekével én a szemöldökömmel fékeztem a lábam mellett. Végül szó szerint bekorcsolyáztunk a második helyre a kategóriában.

Nyíregyházára P13-as bajnoki esélyekkel érkeztetek. Mesélj mi történt itt veletek?

Hatalmas lelkesedéssel érkeztünk és váratlan technikai gond akadt, mielőtt a verseny tulajdonképpen elkezdődött volna. Sajnos rossz taktikai döntést is hoztunk és erőltettük az első napot, amit utólag nem kellett volna.

Nagyon nem akarok belemenni, de sajnos megtapasztaltuk a sporttárstalanság ízét, mivel ki akartak záratni minket relatíve a verseny kezdete előtt. Továbbá felügyelő testület azzal hajnal egy óráig dolgozott, hogy kizárjanak, de azzal nem foglalkozott, hogy a balesetünknél nem álltak meg nekünk.

Szilveszteren már a bajnoki pontok adta nyomás nélkül kocsiztatok. Hogy telt az évzáró?

Mint mindig ez egy nagyon jó móka és szuper a hangulat, bár volt, ami árnyékot vetett erre a versenyre, de megőriztük a jókedvet. A Luczó Promotion-től kaptunk támogatást és bokszot. Családtagokat és barátokat autóztattunk, hogy megmutathassuk, nekik miért is csináljuk ezt az egészet annyira szenvedélyesen. A RallyFeeling-esek ültek be még egy-egy körre aminek nagyon örültem, hogy sikerült végre összehangolni, mert sokat köszönhetünk nekik is!

 

Januárban sikerült még hazaugranod, hiszen a RallyeDream-es fiúkkal volt esedékes egy garázslátogatásos beszélgetős műsor, amit azóta már láthatunk a youtube-on.
Sok mindenről szó esik benne és megismerhetjük azt az utat, amit bejártál ideáig, hogy versenyezhess. Milyen visszhangja van a videónak?

Tulajdonképpen egy szó szerinti villámlátogatásra sikerült hazajutnom. Nagyon sok emléket előhozott a videó és örültünk a Lacival, hogy a RallyFeeling és a RallyeDream-er összehangolták ezt nekünk. Nagyon sok pozitív levelet, hozzászólást kaptunk, amit nem is tudok szavakba önteni. Mindenesetre hatalmas erőt és bíztatást kaptunk, hogy folytassuk az utunkat a Rallye Sportban.

Mi lenne a terv 2020-ban, ha végre visszaállna minden a normális kerékvágásba és lehetne versenyezni?

Tulajdonképpen még várunk, hogy alakul majd ez a vírus helyzet. Nagy terveink már idénre nincsenek, mert bajnokságról nem nagyon lehet szó. A kocsit rendbe szedjük és készen áll majd a bevetésre. Talán egy versenyen megyünk, amikor majd lehet illetve az év végén, a Szilveszter Rallye-n szeretnénk zárni az esztendőt. Az idei évben az Inter Europe Team színeiben indulunk, tőlük kapunk egy kis segítséget, jó lett volna végigtolni az egész évet velük, hogy kiszolgálhassuk a csapat partnereit és jó eredményeket szállítsunk…

Mit üzennél a szurkolóknak?

Köszönjük a lelkesedésüket, a kitartásukat, mert nekik legalább annyira autózunk, mint magunknak és ez a sport nem lehetne ilyen kitűnő nélkülük. Leírhatatlan érzés, amikor kopog a VFTS tetőn a kezük, megállítanak minket zászlókkal és várnak minket. Nagyon köszönjük és reméljük a jövőben is ki tudjuk szolgálni őket!

Versenyzői filmek

Comments are closed.