Foczkó Ákos érzi a fejlődést

Certa Rallysprint – MARB futam

Foczkó Ákos – Szegedi Máté (Lada VFTS)

Eger Rallye

Mielőtt rátérnénk a Certa Rallysprint – MARB futam eseményeire, halljuk hogyan sikerült az Eger Ralis előfutásotok?

– Sok változáson esett át az autó, így nagyon kíváncsi voltam milyen lesz. Emiatt is nagyon vártam már ezt a versenyt és mivel elmaradt az év elején, örültünk, hogy végül megrendezik. Jól sikerült, élveztem az egész hétvégét, gondmentes volt minden – kezdi a beszélgetést Ákos.

Eger Rallye

Mi történt veletek Bózsva és Telkibánya között?

–  Az első gyorson majdnem lecsúsztunk az útról a vizes reggeli aszfalton, végül ugyanabban a kanyarban kigyorsításkor megforogtunk. Hoztuk a másodperceket gyorsról gyorsra, míg az utolsó gyorsra már csak öt másodperc volt a lemaradásunk a második helytől. Sajnos a lassító előtt bepuhult a fékem és alig tudtam megállni, elütöttünk egy gumit is. Végül sikerült feljönnünk az abszolút harmadik helyre.

A második hely sem volt elérhetetlen távolságra tőletek.

–  Igen, nagyon közel volt, sajnálom, majd jövőre újra megpróbáljuk. 😀

Certa Rallysprint

Hogyan foglalnád össze az idei évedet egy pár mondatban?

– Nagyon tartalmas volt és sok versenyen mentünk, sok kilométert gyűjtöttem, ami jó. Érzem a fejlődést és remélem a jövőben sok szép eredményt tudunk majd elérni.

Szilveszter Ralin mit várhatnak tőletek a nézők? 🙂

– Tavalyhoz hasonlóan a látványt és gumifüstöt! 😀  Reméljük idén is sokan ellátogatnak majd a ringre.

Certa Rallysprint

Köszönjük az egész éves kitartó munkát a Vadmagyar Racing-nek, a szüleimnek a támogatást, a Kasza Motortsportnak az autó fejlesztését és a szurkolóknak a rengeteg biztatást! Még a Szilveszter Rally-n indulunk, aztán jövőre találkozunk.Comments are closed.