Figyelj! Kiszakadt a jobb hátsó…

Sajnos idő előtt fel kellett adnia a veszprémi versenyt a Hulmann – Molnár párosnak, de a srácok már csak előre néznek és javítani szeretnének a Baranya Kupán. Gáborral beszélgettünk a Veszprém Rali után. 

Hogyan készültetek az év második murvás versenyére?

Veszprém előtt a megszokott átalakításokat végeztük el a Vfts-en, futómű cserék, beállítások és teljes átvizsgálás. A navigátori feladatokat ismét Zsolti vállalta, nagyon készült erre a futamra.

Az első gyorsaságin Kislődön egy abszolút negyedik hellyel kezdtétek a versenyt!

Nagyon jól sikerült az első gyorsaságink, egyből ráéreztünk a pálya ritmusára és remekül viselkedett a kocsi is.

Aztán jöttek a problémák…

A második gyors második kilométerétől azonban furcsa hangokat halottunk a hátsó futómű felől. Hamarosan kiderült a teleszkóp egyik csavarja lazult fel és ez adta a kopogó, csattogó hangot. Ezt tudtuk orvosolni és megkezdtük a felzárkózást, ami egészen jól ment.

Az abszolút hetedik és a Lada Kupa második helyéről kellett feladnotok a versenyt… Mennyire bosszant a dolog?

Az ötödik hegyesdi gyors vége előtt körülbelül egy kilóméterrel egy nagy csattanás után kiszakadt a jobb hátsó kerekünk és itt sajnos nekünk véget ért a Veszprém Rallye. Nagyon bántott a dolog, mert úgy érzem minden versenyre maximálisan felkészülünk, sajnos egy ilyen technikai hiba bármikor benne van egy ehhez hasonló kemény versenyben.

Következik a Baranya Kupa. Versenyeztél már valaha a Mecsek környékén? Hogyan szoktál készülni a számodra ismeretlen versenyekre, pályákra?

Következő versenyünk a Baranya Kupa lesz, remélem addigra talpra bírjuk állítani a versenyautót, mert sok mindent leamortizáltak rajta a hatalmas sziklák. Indultam már ezen a versenyen három éve. Nagyon tetszett és jól szervezett versenyzőbarát rendezvény révén igyekszünk ott lenni. Két szakaszt ismerek is belőle és az ismeretlenről pedig belsőfelvételek elemzése után szeretnék pontosabb képet kapni.

Támogatóink: Vibex Hús, Trend cipő, Tutto Bene Scarpe, Oxxo Energy Drink, Mozaik Áruház, Exclusive Ingatlanok, Kaposi Transport, Kor-Fel, Pacskó Autószervíz, Dekorland, Platán KFT, Invest Kft, Fast Autó Kft, Németh Ottó autófényező, Taneco Kft Gaben Autó, Homokszórás Keszthely.

Comments are closed.