Felkészülten és izgatottan várták a Mecsek Ralit.

Danis Tibor és Poczang Valér a rosszul sikerült Salgó Rali után nagyon összeszedetten és izgatottan várta az 53. Mecsek Ralit. A verseny igencsak eredményesen sikerült a párosnak, amihez azonban a többiek sajnálatos technikai hibája is kellett, de köztudomású, hogy a versenynek a célban van vége és ezért nincs miért szégyenkeznie a párosnak. 

A Salgó Ralitok igencsak rövidre sikerült.

– Sajnos, igen. Rengeteget készültünk a salgótarjáni pályákra, fejben is összeraktam a dolgokat és pályabejáráson is jó itinert sikerült írnunk. Viszont az első gyors vége előtt körülbelül másfél kilométerrel, minden előjel nélkül az autó kardánja szétrepült és ezzel a versenyt is feladni kényszerültünk.

Sikerült maximálisan felkészülnötök az 53. Mecsek Ralira?

– Igen. Az autó is időben elkészült, az új kardán a helyére került, motort is leellenőrizte Kasza Zoli. Minden és mindenki készen és izgatottan várta a Mecsek Ralit. 🙂

A prológon sikerült egy jóízűt autóznotok a közönségnek?

– A gumiszabályok miatt, ahogy Salgón, így a Mecsek Rali prológján is slick gumikkal mentünk, de az egész napos esős időjárásnak köszönhetően, kicsit sikerült keresztbe autózgatni. De jövőre már lesz utcai gumi is előkészítve a prológokra. 😉

A Pécsvárad – Zobákpuszta közötti szakasz igencsak feküdt nektek, hiszen egy első és egy harmadik időt jöttetek rajta.

– Visszanézve az időeredményeinket, igencsak meglepődve láttam én is a pécsváradi időnket. Pedig sem a tempóm, sem az itinerünk nem adott rá indokot. Valahogy a pécsváradi gyorsaságin nem találtuk meg a pálya ritmusát pályabejáráson és ez azért észrevehető volt rajtam is, de az itiner visszamondásakor is. Babonából nem szoktam nézni verseny közben az időeredményeinket, de navigátorom, Valér azért annyit elárult etapon, hogy a részidőnk nem volt annyira borzalmas. Azt hozzá kell tenni, hogy ehhez az eredményhez a többiek sajnálatos technikai hibája is hozzájárult, de ez egy ilyen sport, a szerencsére is szükség van. A verseny vége mindig a célban van.

Végül a Lada Kupa második helye lett a tiétek a verseny végére!

– Hatalmas meglepetés és öröm volt ez az eredmény. Az, hogy két kategóriában is, Lada Kupa második helyen és P12 harmadik helyen sikerült célba érni, gondolni sem mertem a verseny elején. Idén nem sok versenykilométer jutott, mert csak év közben a Székesfehérvár Ralival kezdtünk, de a Mecsek Rali eredménye fantasztikus szezonzárás volt számunkra.

Milyen terveitek vannak még az autóversenyzéssel kapcsolatban az idei évre?

– Nem nagyon terveztem az idei évre már több versenyt. Az autón pár dolgot azért ki kell cserélni, alkatrészeket revíziózni kell és valamennyi “fejlesztést” is szeretnék eszközölni. Inkább már a 2020-as szezonra koncentrálok. De ki tudja? Ember tervez… 🙂

Nagyon sok köszönetet szeretnék mondani az egész éves támogatásért és segítségért.

Szakál-Metál Autóalkatrész Kft.-nek, az ENEOS kenőanyagok kizárólagos importőre. Navigátoraimnak Poczang Valérnak és Csernai Zsoltinak. Kasza Zolinak az autó motorjáért. MatricaKell.Hu – dekorációs matricák készítése.
… és végül, de nem utolsó sorban családomnak is, hogy mellettem álltak. 🙂

Comments are closed.