Felejtős szombat, vidám vasárnap

Nem sikerült túl szerencsésen a Rally Hungary, Trencsényi Vince és Kulcsár Dániel párosának, de mégsem bánták meg, hogy a szombati defektek után nem álltak ki a versenyből. Vasárnap már sikerült gyorsulniuk és egész jó tempót autóztak. Összességében a hétvége folyamán sokat tanultak, sok mindent kipróbáltak, amiből lehet építkezni a jövőben.

Izgatottan készültetek a “hazai” versenyetekre?

– Nagyon izgultunk eleinte, hogy egyáltalán meg lesz-e tartva a futam. A navigátor kérdés sem volt egyszerű, az utolsó pillanatban tisztázódott csak a helyzet. Tesztelni most nem nagyon volt lehetőségem, aminek sajnos meg is lett a következménye.

Az ERC mezőnyébe is leadtátok a nevezéseteket. Csak a két versenynap miatt indultatok a nemzetközi mezőnyben, vagy szerettétek volna magatokat megmérettetni is?

– A fő cél a kilométergyűjtés volt, de nem mellékesen megtetszett a nemzetközi légkör, a tavalyi Rally Hungary során.

Az első napon rengeteget küszködtetek a megszerzett defektekkel… Nem ment el a kedvetek a folytatástól?

– Voltak defektjeink és rossz döntéseink egyaránt. Szombaton valahogy semmi sem akart összejönni. Van a kocsiban egy biciklipumpa, ami éveken keresztül tette hűségesen a dolgát, most pedig még az is rászorult a szelepre, természetesen közvetlenül a rajt előtt… Semmiképp sem akartam így befejezni a versenyt, szép időt mondtak vasárnapra, úgy gondoltam, hogy meg kell próbálni nekem is szép időket összehozni.

Másnap viszont már sokkal tempósabban és kevesebb problémával tudtatok versenyezni.

– Ahol szombaton nyolc gumi nem volt elég, ott vasárnap négy gumival végigcsináltuk az egész napot probléma nélkül. Állítgattam az autót, találtam rossz és jó beállításokat is, illetve fény derült arra, hogy milyen jellegű szakaszokon kell még gyakorolnom, tesztelnem. A hazai értékelésben legtöbbször már a saját helyünkön, elől tudtunk menni.

Milyen tapasztalatokkal lettél gazdagabb ezen a versenyen és az idei évben?

– Négy különböző navigátor ült mellettem az idei évben. Éppen ezért hiányzott az összeszokottság a hatékonyabb versenyzéshez, de pozitív tapasztalatként könyvelem el, mivel különböző stílusokat/technikákat is volt szerencsém megtapasztalni. Általánosan jellemző volt, hogy a verseny elején és a verseny végén teljesen más iramot tudtam diktálni. Ez mutatja, hogy a pályaismeret megszerzésével és az autó kiismerésével folyamatosan fogok tudni még gyorsulni. A Rally Hungary volt eddig az év legnagyobb kihívása, sajnos nem sikerült eredményesen befejezni idén a futamot, de ennek ellenére nagyon sokat tudtam tanulni, sokféle körülmény közt tudtunk autózni.

Trencsényi József – Verba Gábor (Skoda Fabia R5)

Végül Édesapádról is ejtsünk egy pár mondatott. Neki mennyire tetszett a “hazai” verseny és hogyan érezte magát a zempléni gyorsasági szakaszokon?

– Édesapámnak sem volt szerencséje. Ő még nálam is több defektet tudott összeszedni, ennek ellenére teszt szándékkal ők is a verseny teljesítése mellett voksoltak. A pályák tetszettek neki, úgy láttam szimpatikus volt neki is a neves mezőny.
Szeretnénk megköszönni a támogatóinknak, a szurkolóinknak, hogy mellettünk állnak, valamint a rengeteg nézőnek, akik a körülmények ellenére is pont a pályák széle felé jártak, éppen gombászni. Saját magamon tapasztaltam ismét, hogy nézők nélkül nem lenne rally. Itt is nagyon szépen köszönjük a füzéri gyorsaságin lévő nézőknek a kitartó erőfeszítéseiket, hogy folytathassuk a versenyt! A magyar nézők mindent megoldanak!
 

Comments are closed.