“Fel kell állnunk és továbbcsinálnunk.”

Bakonya Kupa 2018 – MARB futam

Bajusz Benjamin – Fodor Dániel (Lada 2107)

Hogyan készültetek a bakonyai versenyre?

A magyarbólyi versenyt követően, tanulva a hibákból, próbáltunk nagyobb felkészülést és több időt fordítani a versenyre – kezdi a beszélgetést Benjamin. Több alkatrészt is cseréltünk az autón.

Mi történt veletek az első kettő gyorsaságin?

Az első gyorsasági rajtjában a sebességváltó egyes sebességi fokozatban maradt, így kellett megtennünk az öt kilométert. A két gyors között sikerült kivenni a váltót egyesből. A második gyorsaságin próbáltuk kihagyni az egyest, nehogy bent maradjon megint… A gyors háromnegyedénél csúnya hangok kezdtek jönni a váltó felől, ezért először arra tippeltünk. Aztán a szervízbe megnéztük és a főtengely, vagy a lendkerék lett gyanúsabb.

Aztán sajnos a megfáradt főtengely miatt fel kellett adnotok a versenyt…

A szervizben megállapított hiba után kénytelenek voltunk feladni a versenyt.

Milyen a lelkivilágod ilyenkor, amikor egy hónapig készülsz a versenyre, majd egyszercsak önhibádon kivűl ki kell állnod?

Eleinte nagyon rosszul viseltem, majd belenyugodtunk, mondván, hogy ez bárkivel megtörténhet, mivel technikai sport. Fel kell állnunk és továbbcsinálnunk.

Mik a tervek az év második felére?

A második félévet nagyon úgy tűnik, hogy kihagyjuk és egy másik autó építésébe kezdünk. Az alap már megvan, egy 21011-es körlámpás. Szeretnénk év végén, vagy a következő év elején már menni vele. Reméljük össze is jön!

Szeretnénk megköszönni családomnak, főként édesapámnak, édesanyámnak, barátnőmnek, navigátoromnak és mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy menni tudjunk.

Comments are closed.