Fantasztikus hétvége volt!

Egy gyermekkori álma vált valóra a Szilveszter Ralin való indulással Kiss Péternek. A Hungaroringre kilátogató nézők is örültek ennek az álomnak a beteljesülésének, hiszen Péter egy Trabant 601-essel szórakoztatta a nagyérdeműt és még Kalle Rovanperä is megismerhette a keletnémet márkát. Petivel beszélgettünk a verseny utáni napokban. 

Az első számú cél gondolom az volt a számotokra, hogy szórakozzatok és szórakoztassatok! 🙂

– Nekem személy szerint ez a verseny egy nagy álom volt, minden évben kint voltam, mint néző és álmodoztam mint egy kisgyerek, hogy majd egyszer én is itt versenyezhetek. Aztán ez nem kevés munka, idő és persze pénzembe került, de sikerült. Első sorban magunk szórakoztatására indultunk, de mindenképp a nézőknek is szerettünk volna örömet okozni.

Mi történt veletek szombaton?

– Szombaton két gyorsaságit sikerült teljesen zökkenőmentesen teljesítenünk, minden rendben volt. Az autó remekül teljesítette a távokat.

A vasárnapi napotok is tartogatott nem várt élményeket?

– Vasárnap már felbátorodtunk, az idő is sokkal jobb volt és a nézők is sokkal többen voltak. Az ötödik gyorsaságin egy bal 3-as kanyar nem sikerült jól és nekimentünk egy gumibálának, komolyabb baj nélkül megúsztuk, aztán ugyanezen a gyorson, a pálya utolsó háromnegyedénél sikerült padkáznunk is egyet és sajnos megütöttük a futóművet, felni elgörbült, kormány elment. A hatodik gyorsra nem szervizelhettünk, kevés volt az etapidő is, még csak kereket sem tudtunk cserélni. Így a hatodik gyors nem sikerült olyan jól. Viszont a versenyt sikeresen teljesítettük és a kupát is megkaptuk, sajnos nem volt ellenfelünk a kategóriában.

Egy világbajnok aláírása is felkerült a hétvége folyamán az autóra! Tudta milyen autó a Trabant, vagy most találkozott először ezzel a márkával?

– Igen, a Topp-Cars csapatában van egy ismerősöm és neki köszönhetem a találkozást a világbajnokkal. Fogtam magam, beültem a Trabiba és odacsorogtam az amúgy rengeteg érdeklődővel eltakart szerviz sátrához. Az emberek csak néztek rám furcsán, mit akarok, de aztán mikor megjelent Kale, mert a tolmács szólt neki, hogy itt egy Trabant, amit alá kellene írnia, azonnal felkapta a fejét és mindent ott hagyván jött megnézni a kocsit. Láthatóan tetszett neki a szerkezet, mosolyogva írta alá, tudta mi ez.

Nagyon nagy népszerűségnek örvendtetek a hétvége folyamán! 🙂

– Számomra, vagyis az autó számára nem várt hatalmas siker lett ez a versenyünk, volt hogy a sátramhoz nem fértem oda a sok embertől, akik az autó csodájára jártak. Leírhatatlan érzés volt ennyi ember előtt menni, mikor beértünk a szervizbe a verseny végén ujjongtak, tapsoltak az emberek, ölelgették a kocsit, velünk pacsiztam és ölelgettek minket is mikor kiszálltunk. Olyan boldog voltam, mint még soha, alig tudom felfogni, fantasztikus érzés volt.

Milyen terveitek vannak az idei évre az autóversenyzéssel kapcsolatban?

– Szeretnénk idén egy Rallye3-as évadot menni, esetleg még mindig van egy a bakancslistán: a Legend, igen az nagy dolog lenne és persze ide visszajönni.

Köszönöm, hogy ezt a hatalmas élményt átélhettem a Carpediem Hotel Siófoknak, a Door Win ajtó ablaknak, az M-Special csapatának és a PSZA Motorsportnak, illetve a családomnak.

Comments are closed.