Ezt nem hagyhatták ki!

A MARB mezőnyéből ismerhetjük a Géczi – Fridrik párost, akik most a lakhelyükhöz közeli helyszín miatt indultak a Nyíregyháza Ralin. A srácoknak annyira megtetszett a Rallye2 mezőnyében való versenyzés, hogy minél hamarabb szeretnének visszatérni. 

Honnan jött az ötlet, hogy induljatok a Rallye2 mezőnyében a Nyíregyháza Ralin?

Géczi László:  Sziasztok! Az ötlet az onnan jött, hogy mivel a mi kis környékünkön rendezik meg a Nyíregyháza Ralit, ezt nem hagyhattuk ki. Meg egy gyermekkori álom vált ezzel valóra! 🙂

Fridrik Gergő:  Az ötlet onnan jött, hogy Nyíregyháza viszonylag közel van hozzánk és arra gondoltunk együtt a Lacival, hogy egy nagyon nagy gyermekkori álmot valósítanánk meg azzal, hogy ha sikerül elindulni. Aztán kiderült, hogy az etap útvonal a szülőfalumon át vezetett az első gyorsasági szakaszra. Ezúton is szeretném megköszönni, azoknak akik itt nagy örömmel és szeretettel fogadtak minket, nagyon jó érzés volt!

Mennyiben igényelt másfajta felkészülést tőletek ez a verseny?

Géczi László: Sokkal nagyobb felkészülést igényel, mind a csapat, mind számunkra, itt be kell osztani a kocsit végig. 🙂

Fridrik Gergő: A versenyt nagy felkészülés előzte meg, elsősorban az autót kellett Rallye2-es szabályok szerint felkészíteni, de ugye MARB-ban is nagy az elvárás, úgyhogy csak apróbb simítások voltak. Ezután már csak a tárgyi és személyi feltételeket kellett megteremteni, amiben a szerviz csapatunk nagy segítségre volt.

Sajnos a városi Szuperspeciált igencsak “elnyelte” a köd…

Géczi László: A városi gyorsasági nagyon jó lett volna, csak ha köd ne lett volna… Kicsit rosszul zártuk, mert elment az átbeszélőnk. 🙂

Fridrik Gergő: Az átbeszélő hibája miatt mutogatnom kellett ebben a nagy ködben, ami nem volt túl szerencsés megoldás… de lejöttünk. Laci uralta a helyzetet!

Mi történt veletek a szombati nap folyamán a gyorsasági szakaszokon?

Géczi László: Szombati nap nagyon jó volt, nagyon pörgősre sikerült. A második körre kimenet már sötét volt, meg nagy volt a köd, de amire büszkék vagyunk, hogy tudtunk a kis A-s autónkkal slick nélkül menni egy 12-es kategória negyedik időt és abszolút tizenegyediket.  Ennek nagyon örültünk! 🙂

Fridrik Gergő:  Izgatottan vágtunk neki a szombati napnak, egész nap jó kedv volt az autóban. A gyorsasági szakaszok komoly figyelmet igényeltek. Az első gyorson volt amikor beleszaladtunk egy balesetbe sajnos, ami egy kicsit megijesztett minket, de láttuk, hogy a fiúknak nem esett komolyabb bajuk, ezután a következő gyorsok nagyon-nagyon tetszettek és szerencsére műszaki probléma nélkül lejöttünk róluk. A hatodik gyors volt az amikor úgy éreztük, hogy bizonyítottunk magunknak, jöttünk egy kategória negyedik helyet, ami elég nagy dolog volt a számunkra.

Melyik szakasz nyerte el leginkább a tetszéseteket és miért?

Fridrik Gergő: A legjobban az erdőbényei gyors és a disznókői tetszett, két különböző pálya és mindkettőnek meg volt a maga szépsége, volt bennük tempós, illetve technikás rész, ami nagyon változatossá tette az egész versenyt.

Tudom nem egyszerű a kérdés és minden a pénzen múlik… Kedvet kaptatok a másodosztályban való folyamatos induláshoz?

Géczi László: Nagyon tetszett, mert itt folyamatosan a kocsiban vagy, nincs sok állás, ha az isten is megsegít akkor jó lenne még itt kocsikázni! 🙂 

Köszönöm a családomnak a barátaimnak a kitartást, valamint a szponzoraimnak TÖK-JÓ Vendégház., Vizsolyi horgásztó., Molnár Gyümölcs., FémAlk Zrt!

Fridrik Gergő: Persze, mint mindenki, folyamatosan szeretnénk mi is fejlődni, de így igaz, nagyon nagy anyagi vonzata van, bár ha egyszer a hátterünk lehetővé teszi, akkor nagyon szívesen belevágnánk azt gondolom.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki egy kicsit is hozzájárult ahhoz, hogy ebben a mezőnyben és hazai pályákon sikerült elindulnunk. Nem utolsó sorban szeretném köszönni a támogatást a családjainknak, a szervizben lévő csapatunknak és szponzorainknak.

Köszönjük támogatóinknak: FémAlk Zrt., TÖK-JÓ Vendégház., FÓLIAWIZARD., Molnár Gyümölcs., Vizsolyi horgásztó., Lépés Rádió., Kőváry kaszni., és Kiss Ferencnek!

 

Comments are closed.