Ezt a lovat még meg kell ülni!

Virág Tomival és párjával Matics Barbival már igencsak régen találkozhattak a pályákon a nézők, de a Veszprém Rallye murváinak már ők sem tudtak ellenállni. A párossal beszélgettünk a verseny után. 

Körülbelül fél éve láthattunk benneteket utoljára így együtt versenyezni. Mi volt a hosszú távolmaradásotok oka?

Tamás: Az idei évben beáldoztuk a versenyzést, az autó fejlesztése érdekében. 😊 Új erőforrást kapott a kocsi, a PSZA Motorsport segítségével! A Veszprém Rallye után nyugodtan mondhatom, hogy megérte a várakozás, a technika tökéletesen működött! 😊

Barbi: Valóban, sajnos nekünk nincs keret sok helyen szerepelni, főleg, ha Rallye2-es versenyt választunk az évben. Mivel idén a Szombathely Rallye sajnálatosan elmaradt, ezért ez volt a soron következő verseny a tavalyi év mintájára, amin mindenképpen el szerettünk volna indulni és végre célba szerettünk volna érni.

Nem rozsdásodik be az ember keze, lába ilyen hosszú kihagyás után?

Tamás: Természetesen a hosszú kihagyást megérzi az ember, a verseny folyamán egyáltalán nem tudtam hozni azt a formát, amit vártam volna magamtól… De majd lesz ez jobb is!!

Barbi: Dehogynem! Nagy hátrányból indul az, aki fél éve ült utoljára autóban, olyanhoz képest, aki minden hónapban versenyeken vesz részt. Ugyan teszteltünk egy kicsit a verseny előtt, de a veszprémi sziklás pályákhoz hasonlón nem igen tudsz felkészülni rá. Nagy újdonság volt számunkra az új motor, eddig mindig gyenge, A-s kocsival mentünk, ehhez képest most sikerült szert tennünk Papp Arnie előző, picit “böszmébb” kategóriájú motorjára, amit még nagyon-nagyon szoknunk kell. Gyenge motor után fokozatosan szeretnénk felépíteni ezt fejben, hisz a sebességkülönbség becsapós lehet, nem szerettük volna kapásból összetörni magunkat. A későbbiekben biztosan tudunk majd vele közlekedni “Armageddonban”, mint kategóriatársaink, akik azért már évek óta megszokottan mennek ilyen erős motorokkal! Szóval, egy biztos… ezt a lovat még meg kell ülni! 😊 Nagyon büszke voltam Tomira és arra, hogy végre sikerült a célba érkezésünk, az előző két Veszprém Ralim sajnos balesettel végződött, így felüdülés volt begurulni a céldobogóhoz.

Egy sajnálatos balesettel kezdődött a verseny a Rallye2 mezőnye számára…

Tamás: Igen, sajnos súlyos balesettel indult a napunk, szerintem az egész napra rá is nyomta a bélyegét, mert mindenki tudta, hogy nem kicsi baj történt… Hála a rátermett nézőknek, hogy megmentették a versenyzők életét!!! Bandinak és Katának gyors felépülést és mielőbbi visszatérést kívánunk!!!

Barbi: Igen, sajnos történt egy sajnálatos baleset, rögtön a verseny elején. Először azt gondoltuk, nem olyan nagy a gond, majd értesültünk róla, hogy mekkora is a baj valójában. Amint kézhez kaptuk az információkat, az egész napunkra rányomta a nyomott hangulat bélyegét. Nagyon sokat járt a fejemben, ami történt és még most, a verseny után is rengeteget gondolok rá, hisz a rémálmom pontosan ez volt mindig is, ami sajnálatosan megtörtént Bandival és Katával. Borzasztóan sajnálom őket, remélem, hogy minél hamarabb felépülnek a sérüléseikből. A tavalyi év után picit felidegesítettek velük kapcsolatban is a szenzációhajhászok, nem igazán értem ilyenkor az emberek miért nincsenek tekintettel a másikra. Hagyjuk őket békében meggyógyulni és nem folyton emlékeztetni őket rá mi történt, nekik úgyis hatalmas feladat lesz ezen túllépni. Nagyon aggódtunk értük, reméljük gyorsan rendbe jönnek és ha lesz még kedvük hozzá, mihamarabb visszatérnek a pályákra is! Mi nagyon szurkolunk nekik!

Mi történt veletek a verseny folyamán?

Tamás: A Kislőtéren kezdtük a versenyt, a pályabejárás során ez a gyorsasági tetszett legjobban, itt szerettem volna jó idővel indítani… Kicsit több, mint fél távnál sikerült egy bal hátsó defektet szerezni, ez sajnos meg is pecsételte a versenyünket, vesztettünk három percet a kategória elejéhez képest, innentől a célba érkezés lebegett csak a szemünk előtt! A szervizben generátort kellett cserélnünk, majd a második körben szintén a lőtéren szereztünk egy jobb hátsó defektet, de sikerült beérnünk a célba, talán mindketten erre vágytunk legjobban a tavalyi bukásunk után! Összességében élveztük a versenyzést! 😊

Barbi: Az első gyorson kapásból kaptunk egy bal hátsó defektet, majd ennek köszönhetően majdnem sikerült betakaróznunk. Ezáltal kicsit visszavettünk a tempóból, a beíróhoz leérve látva három perces hátrányunkat, nagyon el is szomorodtunk. Mivel egy pótkereket itt elhasználtunk, Várpalotán nagyon ésszel kellett közlekednünk, hisz még egy defekt, akár a versenyünk végét is jelenthette volna. Kislődön csak úgy csúszott hason a kocsi sokszor, éreztük, ahogy emelgette a lábunkat a padlólemez, picit sajnáltuk az autót, de abszolút nem lett vészes, összességében ez volt az egyetlen tiszta gyorsunk, amit élveztünk is természetesen, hiszen a nap végi utolsó gyorson a Kislőtéren felkerült az i-re a pont és még egy jobb hátsó defekttel megspékeltük az amúgy sem túl rózsás helyzetet, ezzel még egy perc hátrányba taszítva magunkat, öt perces figyelmetlenségünknek köszönhető büntetésünk mellé.

Ki lehet védeni valahogyan ezt az általatok összeszedett, rengeteg defektet a jövőben? 

Tamás: A kijárt nyomvályús kanyarokban szedtük össze a defekteket, talán egyszerűen csak nem volt szerencsénk, legközelebb reméljük fortuna a kegyeibe fogad minket! 😊

Barbi: Úgy, hogy nem megyünk murván! 😁 (Jaaa, olyan nincs!) 😊 Kaptunk már tippeket rá, hogy a felnink nem az igazi, nem túl jó a pereme, így a gumi könnyedén lefordul róla, ebben lehet valami, mindenképpen elgondolkodunk rajta, hiszen nagyon-nagy hátrányba tud taszítani minket egy-egy defekt, ahogy csak lehetséges, ezt meg fogjuk próbálni kiküszöbölni.

A legközelebbi versenyetekre is ennyit kell várni?

Tamás: Egyelőre nem tudjuk mikor tudunk legközelebb versenyezni, de mindketten dolgozunk rajta, hogy ne kelljen megint fél évet várni a szereplésünkre!

Szeretném ezúton megköszönni szüleinknek, Fehér Gábornak, Kállai Tominak, Bekő Benjaminnak és a PSZA Motorsportnak a rengeteg önzetlen segítséget, mert nélkülük nem tudtunk volna rajthoz állni és teljesíteni a Veszprém Ralit!!! Köszönjük a szurkolást a kilátogató nézőknek!!!😉

Barbi: Beszéltünk már róla, vajon mi lesz a következő, de a pénzügyeink által ez nagyon kiszámíthatatlan. Igyekszünk valahogy összerakni még esetleg egy Rallye2-es versenyt, vagy ha nem is sikerül, a Mikulás Ralin mindenképpen szeretnénk rajthoz állni és újra alkotni valami maradandót! 😊 Éljen a murva! 😊

Köszönjük szépen családunknak a támogatást, szervizeseinknek, segítőinknek! Gági, Kállai Tomi, Benji, Loretta, Eszti! Köszönjük! Hatalmas köszönet a PSZA Motorsport két tagjának, Papp Arnoldnak és Szabó Árpinak a rengeteg önzetlen segítséget, kívánunk Arninak végre egy Rallye2-es győzelmet az idei évben, hiszen nagyon megérdemelné! Hajrá! Baksai Laciéknak hatalmas gratula!!! Az valami kolosszális, amit véghez vittek! 👌Köszönjük a megjelenést! 


Comments are closed.