Ez sem az ő versenyük volt…

Kategóriájuk első helyéről esett be a Berki házaspár az 52. Mecsek Ralin, ami miatt visszacsúsztak a harmadik helyre, de beértek a célba és ennek szemmel láthatóan örültek. Összesítésben még mindig az első helyen állnak. Gáborral beszélgettünk a verseny utáni napokban. 

Az idei Mecsek Rallye is a szokásos “plázás” prológgal kezdődött. Mennyire szeretitek ezt a szlalomversenyzést?

–  Nem vártuk annyira a prológot, nem volt kedvünk beöltözni azért a pár percért. 😀 De aztán annál inkább élveztük, végülis mindig örülünk, ha a versenyautóban ülhetünk. 🙂

A pénteki prológ után reggel a nagyon komolynak ígérkező Máré vára gyorsasági várt rátok.

– Szombaton mindegyik gyors idegen volt nekünk. Sok helyen felhordásos volt és ebből nekünk is lett gondunk, ahogy másoknak is. 😞

Sajnos újra nem sikerült elzavarnotok magatok mellől a technika ördögét…

–  A szombati nap nem a mi napunk volt. A második gyorson baleset miatt lassítottak minket, a harmadik gyorson az előttünk rajtoló beesett egy erős kanyarban, megálltunk segíteni, mikor odaértünk, csak füstöt láttunk. Több méterre az úttól lejjebb a szakadékban a fák között voltak. Az autójuk kigyulladt és a poroltónkkal segítettünk az oltásban. Már akkor tudtuk ez sem a mi versenyünk… Következő körben a hetedik gyorson egy erős balos kanyart a felhordás miatt mi sem tudtunk bevenni, mély betonárokban kötöttünk ki fejtetőn. 😤 Az első helyről estünk ki. Az autó sérült, de kerekek voltak benne, mondom itt még nem lehet vége. Rengeteg néző volt ott hirtelen, hosszú spaniferekkel és jó húsz perc után nagy nehezen kiszedték az árokból, amit ezúton is nagyon köszönünk. Kerekek össze-vissza álltak, alig bírtam egyenesben tartani az autót, de lejöttünk és még egy gyors volt ezután. Ezen átgurultunk és a szervizben, amit tudtunk megcsináltunk 45 perc alatt. (lengőkarcsere, karosszéria egyengetés, stb…), hogy másnap vissza tudjunk állni és nagy nehezen befejezzük a versenyt. Szombaton sajnos egy gyors kivételével szinte mindegyikre jutott valami probléma.

Másnap csak végig akartatok gurulni a négy gyorson,  hogy az első napi viszontagságok ellenére sikerüljön célba érnetek.

– Vasárnap ami kerekünk és gumink még maradt, azzal mentünk ki. Már csak az volt a cél, hogy beérjünk a harmadik helyre. Legjobban a vasárnapi gyorsokat vártuk, de ezeken sem tudtunk menni igazán, egyrészt az autó sem volt 100%-os, másrészt legalább a harmadik hely nagyon kellett a pontok miatt.

Köszönet a családnak, barátoknak, a szervizcsapatnak, a szponzoroknak.

Gagarin Autó Kft., Macon Winch., Alaska Ice., Roland System.

 

Comments are closed.