Ez most kimarad…

Szegedi Máté idén már szinte minden jót kipróbált! Gondolunk itt az autóversenyzésre, hiszen év elején ült már R5-ben, tekergeti a BMW kormányát, és nemrég egy EVO anyósülésébe is behuppant.
 

Máté Szemere óta nem beszéltünk. Azóta sok víz lefolyt már a Szinván, meg a versenyzői filmed is elkészült végre valahára… De mesélj így sok sok idő elteltével megszürkült az emlékek között milyen élmény volt a -magyar- határon autózni? 😀

Jól mondod eltelt egy kis idő, de köszi a kérdésed és a filmet is, tetszett! 😁(Alább láthatjátok) Azóta se változott a véleményem, hogy nagyon jó volt, nagyon élveztük. Próbálom tanulni az autót, főleg ezt a slickkel való íven autózást. Azt hiszem kezdünk összeszokni, mert sikerült absz. 3. időt is autózni. Mondjuk mi nem számítunk bele az értékelésbe, mert előfutottunk, de nézegetem az időket, hogy hova lehetne oda érni ha élesben a mezőnyben indulnánk. Az autó nagyon jól vizsgázott ezen a tempós pályán, fülig ért a szánk, nagyon jó kis hétvégét tudhatunk magunk mögött. De ha már a határt említed, nagyon jó volt, hogy szlovák versenyzők is átjöttek a szervizparkba, mert közel voltunk, így váltottunk pár szót az ismerős határon túli srácokkal, lányokkal legalább.

(Ha a rendezőknek lenne néha némi marketinges vénája és nem csak azt hangoztatnák, hogy “mi versenyt rendezünk nektek ti meg nem neveztek…” akkor kiírhattak volna egy szlovák kupát, lehet akadt volna 3-4-5 versenyző, kicsit feldobták volna az amúgy is évről évre egyre változatosabb naptárt és rendezvényeket… -a szerk.-)

Veszprémben is jelen voltál, tűzállóban, mert te is úgy jobban szereted a meleget…

Igen, nem tudtam eldönteni, hogy Balcsi part vagy Veszprém lőtér jobb ebben az időben, de nyert a második. Petercsák Zoltánnal mentünk egy EVO IX-es Lancerral. Persze maradt az előfutás itt is. Zoltán első komolyabb versenye, nem ment még sokat, tanulás volt a cél, engem meg felkértek mint mentor, hogy segítsek neki. Az alapoktól kezdtük, hogy hogyan írunk fel egy pályát, hogyan néz ki ez az időre érkezés mindenhova, és hogyan kellene egy ilyen autóval menni kb., tehát volt feladat. Hogy is szokták mondani?! Zoltán jó és szófogadó tanonc, így egy örömteli hétvégét tudhatunk magunk mögött. Jó hangulat volt a kocsiban és a szervízben is.

Beültél az Evo-ban is a Bal1-be. Milyen volt? A BMW megy a levesbe? 🙂

Hol tudom aláírni a szerződést?! 😁 Na de nem, marad a BMW. De igen, Zoltán volt olyan bizalommal felém, hogy azt mondta guruljak a kocsival pár kört a murván, hogy a futómű, gátló és hajtás beállításról mi a véleményem, hisz ültem sok ilyenben. Hallotta, hogy szoktam ezekkel foglalkozni, állítottam már be ilyen autót. Nagyon nagy élmény még mindig ilyen autót vezetni, először vittem az egyik szervizest, majd Zoltánt is. Tetszett neki, azt mondta, hogy valamikor ki kell, hogy béreljem egy versenyre 😁 Ugye Ő még nem nagyon versenyzett, mondta, hogy bátrabban is kezelem. Persze ez majd neki is természetes lesz több verseny után ha megy bele a kilométer. Úgyhogy másnapra megkaptam feladatként, hogy mondjam neki, hogy mikor hanyadikba, hogy forduljon stb.. Amugy igen, hatalmas élmény egy ilyen autó, főleg murván. A bmw-s csúszkálásból sok mindent át lehet meríteni ebbe. Egyszer remélem lesz lehetőségem, hogy verseny körülmények közt is tekergessem egy ilyen kormányát. Utólag is köszönöm a bizalmat és lehetőséget neki!


Holnap Bózsva RS gondolom feküdtök a kocsi alatt, mint minden magát autóversenyzőnek hívó emberke… 🙂
 

Mondanám, hogy igen, de nem. Ezt a versenyt nagyon vártam, főleg amikor megtudtuk, hogy a rally piknikkel együtt lesz. Sajnos, hogy eltolták az időpontot, így nekem egybe esik az egyik jó barátom legénybúcsújával, illetve Ákos, a navigátorom az Olasz tengerparton koktélozgat jelen pillanatban. Nem akarom kihagyni Ati barátom legénybúcsúját, mert abból ha minden jól megy csak ez az egy lesz, versenyből meg lesz még bőven! 😁 Úgyhogy a hétvége a nyaralásé és a barátokkal való bulié számunkra, és nem a versenyzésé.

Hogyan tovább? Már nem sok lehetőség van kocsizni a Rallye3-ban, nincs túl sok verseny hátra…
 

Azt mondják év végén Sajókaza-Felsőnyárád lesz az előre hozott Bózsva helyett, azon mindenképp szeretnék indulni, újra megmozgatni magunkat és az autót, jól jön minden megtett kilométer. Illetve szeptember 8. Kunmadaras, ott bepótoljuk ezt az elmaradt futamot. Ha minden jól megy akkor ott egy kis meglepi is lesz, de arról majd később beszélgessünk. 😊Köszönöm az Inter Europe Team Kft támogatását!

Comments are closed.