Ez egy szuper szezon volt!

Danis Tibi az év elején még vacillált, hogy észak, vagy dél. Végül is a Déli régió mellett szavazott, és elmondása szerint nem döntött rosszul. 

Múlt hétvégén a Hídépítő Rallye Sprinten vettetek részt. Mi történt veletek a verseny folyamán

– Az első gyorsaságit igen nagy ködben sikerült teljesíteni. Azzal is számoltunk, hogy a gát utáni útszakasz nagyon csúszós lesz, így a reggeli szakaszt elóvatoskodtam. Aztán a második gyorsaságira a köd felszállt, de az út még mindig vizes volt és a gumizás terén igen egyszerű taktikánk volt, így inkább itt is óvatosban lementünk. A harmadik és a negyedik szakaszon már sikerült ideális pálya körülmények között menni, ez az időeredményünkön is igen jól látható volt. Sajnos a reggeli óvatoskodás nem tett jót a “bátorságomnak”, nehezebben vettem fel a tempót. Az ötödök gyorsaságit is sikerült szerintem igen jól teljesíteni, a fotocellán áthaladva végett ért számunkra a szezon.

Sajnos az utolsó gyorsaságin már nem volt mért időtök…

– Sajnos az utolsó gyorson nem sikerült elrajtolnunk. Az előző szakasz beírójába már csak begurulni tudtunk, mert a fotocellán áthaladva le kellett kapcsolnom az autót, valószínűleg motorhiba miatt. Pontos hibamegállapítás még nincs, Kasza Zoliék most szedik szét és mérik fel a helyzetet. A hangokból találgatva (!) lehet, hogy csapágy probléma volt. Talán… De Kasza Zoliék fogják majd megmondani pontosan a hiba okát.

Hogyan sikerült zárnotok a bajnokságban?

– Reményeim szerint sikerült a kategóriánk harmadik helyén végezni, aminek nagyon örülnék. 🙂  Országos értékelésben nem leszünk értékelve, ahhoz az Északi-régióban is mennünk kellett volna, de sebaj, majd talán jövőre.

Ez az év is lassacskán véget ér… Hogyan foglalnád össze az idei éveteket egy pár mondatban?

– Ez egy szuper szezon volt! Rengeteget tanultam. Nagyon régóta szerettem volna rendesen, becsülettel végigcsinálni egy teljes szezont és így visszagondolva úgy érzem, hogy ez idén meg is valósult. Év elején tanakodtam, hogy észak vagy dél… de úgy gondolom, hogy nem hoztam rossz döntést azzal, hogy a Déli-régiót választottam. Remélem jövőre az Északi-régióban is sikerül új tapasztalatokat szerezni.

A jövőben lehet még fejlődnötök bármilyen téren is?

– A Lada szuper, nincs mit fejleszteni rajta, (egyébként biztos lenne) de nekem viszont van még hova fejlődnöm. Nagyon-nagyon sok versenykilométert kell még legyűrnöm. Idővel az én vezetési technikám, az autóm kezelése is jobb lesz. Menni, menni és menni kell! 🙂

Terveztek még valahol indulni 2018-ban, vagy már 2019 van nálatok előtérbe helyezve?

– Részemről a 2018-as szezon befejeződött, de csak a BAL1-ben! A téli szünet alatt az autó teljes revízión fog átesni az elejétől a végéig. Viszont a JOBB1-be még beülök egy külföldi és egy belföldi versenyen is. A Dynamic Rally Team színeiben Csernai Zsoltinak fogok navigálni a horvátországi Santa Dominica Rally Show-n és utána a veszprémi Mikulás Rally-n is. 🙂 Az autó, amivel indulni fogunk, nem lesz más, mint egy Lada Szamara. 🙂 Nem jó helyen hajt, de unatkozni így sem fogunk az autóban.  

Köszönetet szeretnék mondani: a Dynamic Rally Team-nek a rengeteg támogatásért; azoknak a barátoknak, akik segítettek a szervizelésben; Kasza Motorsportnak, hogy az autó motorja, ha kisebb hibákkal is, de végig vitte a szezont; Szakál-Met-Al Autóalkatrész Kft-nek (www.szakalmetal.eu, www.eneos-olaj.hu); Fazinak (www.matricakell.hu) az autó dekorációs munkájáért; navigátoromnak, Anettának, hogy segítette a versenyzésemet a pontos itiner olvasással, na meg persze Patkó Gabinak, ha csak egy versenyre is, de ő is profin navigált és nem utolsó sorban a családomnak.

Külön köszönetet szeretnék mondani Markó Tibi és Balatonyi Árpád csapatának, hogy a 2018-as szezonban szuper élményekkel térhettünk haza a Déli-régió versenyeiről. A Déli-régió nem játék!

Comments are closed.