Ez csak egyre jobb lesz

Szilveszter Rallye 2017 

Cseke Péter – Csikós Borbála (Lada VFTS)

A második Szilveszter Ralitokon vagytok túl. Jól sikerült?

– Sziasztok! Összességében azt kell mondjam, hogy igen jól sikerült. Végig értünk, számunkra ez volt a legfontosabb. Sikerült újabb kilométereket a kezembe és lábamba tenni, ami az idei év előtt nagyon hasznos lesz – kezdi a beszélgetést Péter.

Igazi “buliverseny” volt ez a számotokra?

– Természetesen mi is tét nélkül fogjuk fel ezt a versenyt, kicsit úgy, mint egy tesztet, nagyon sok nézővel!!

Az időkre figyeltetek azért, vagy teljesen figyelmen kívül hagytátok a stoppert? 🙂

– Érdekesen alakult a verseny. Az első nap vízen, eléggé szenvedtem, ez sajnos meg is látszott mindenen. Így második nap más felfogásban indultunk el. Imádom a ralit a változatossága miatt, de elismerem, hogy sokat kell szokjam és tanuljam ezt az egészet! Mi még nagyon az elején vagyunk ennek a tanulási fázisnak. Minden ellenére rettenetesen élveztük és a végére bele is jöttünk, azt hiszem.

Akkor “kopott” a kézifék rendesen? 🙂

– Az első nap téli gumival sokat próbáltam bohóckodni, de nagyon féltettem az autót és nem ment jól, így második napon hagytam a kéziféket és próbáltam koncentráltan inkább élvezni a tempókat és szokni a környezetet. Az utolsó gyorsok nagyon jók lettek, ott az eddigi legjobb tempómat autóztam és azt hiszem ez csak egyre jobb lesz! 🙂

Mondhatjuk, hogy tanulóév van mögöttetek, kezditek belakni az autót?

– Ahogy az előzőekben már említettem, maximálisan így fogjuk fel. Tanulunk, gyorsulunk! Nem akarok semmit elhamarkodni. Én egy nagy bukást nehezen tudnék megoldani anyagilag, ezért az autóra is vigyázni kell. Eddig sikerült is! 

Milyen tervekkel indultok neki a 2018-as esztendőnek?

– 2018-tól személy szerint én sokat várok magamtól. Várom, hogy felnőjünk a feladathoz és partiba kerüljünk a Rallye2-ben. Természetesen ez nekünk hobbi és szerelem, ezért nem a bajnoki címekre vágyunk, hanem arra, hogy mindenki jól érezze magát körülöttünk! Bízom benne, hogy akik tavaly mellettünk voltak, azok idén is segíteni fognak majd. Szeretnénk minél több versenyen menni és jó lenne, ha a pénz is meg lenne majd rá. Én köszönöm a versenyzőknek a jó hangulatot, köszönöm a Ti és a média fáradságos munkáját hidegben, melegben és bízom benne, hogy jövőre még több ember jön nézni és fogja majd megszeretni ezt a sportot!!! Remélem 2018-ban egy verseny sem marad el és persze a szakágnak is köszönjük a szervezést és munkát! Akik segítettek és a hátteret adták, nekik talán a legtöbb köszönet a részemről!!! És persze boldog raliban gazdag új évet mindenkinek!!!

Comments are closed.