Ez az igazi autóversenyzés

A múlt hétvégén rendezett Velenje Ralin egy fantasztikus Mitropa Historic abszolút harmadik helyezést ért el a Merencsics Árpád – Laboncz László duó. A szlovéniai verseny történéseiről Árpival beszélgettünk.

Először is gratulálunk a harmadik helyezéshez!

– Nagyon szépen köszönjük! Úgy érezzük megdolgoztunk érte. Egy nagyon szuper hétvégén van túl a csapat!

Most egy kicsit beszéljünk részletesen a versenyetekről. Az első napot az ötödik helyen zártátok.

– Igen, az első nap nem voltunk olyan gyorsak. Az első körre Pirelli gumikkal mentünk ki, de mivel nem tudtuk, hogy pontosan milyen nyomás lenne jó erre az autóra, így az első kettő gyorsaságin csúszkáltunk. Azt gondolom, hogy ki kell tapasztalnunk, hogy ahhoz a gumihoz milyen beállítás lenne megfelelő. Rá fogunk feküdni erre a dologra is.

Másnap viszont fokozatosan léptetek előre a Historic mezőnyében.

– Így van, vissza raktuk a Michelin-eket és a második napra kicsit lendületesebben tudtunk autózni, aminek meg is lett az eredménye! Nem foglalkoztunk az időkkel komolyan, inkább arra koncentráltunk, hogy minél jobb hangulatban és annál gyorsabban jöjjünk le a szakaszokon.

A 11. gyorsaságit (Laze – Šentilj) megnyertétek a kategóriátokban! A legjobban sikerült szakasz volt számotokra a hétvége folyamán?

– Ezt nagyon jól látod. Laci azt mondta, hogy egész odáig is jól mentünk, de az volt az igazi autóversenyzés. Lehet a későbbiekben is így kellene mennünk… 🙂 Nagy meglepetés volt, mert egyáltalán nem görcsöltünk rá a gyorsaságikra és a hétvégére sem.

Nagy volt az öröm a célban?

– Nem csak a célban, hanem az utolsó szervizben is! Ez egy nagyon pazar hétvége volt számunkra. Édesapám és Szabó Krisztián, mint szervizesek is kiemelkedően teljesítettek és nem utolsó sorban a Laci is próbált a lehetőségekhez mérten hajtani. Összességében nagyon boldog vagyok, mert a Mitropa Historic Cup mezőnyében a számításaim szerint én előre léptem az első helyre, a Laci pedig a Mitropa Cup Co-Driver értékelésében magabiztos előnyre tett szert. Remélem folytatódik ez a jó sorozat számunkra.

Hol láthatunk benneteket legközelebb?

– A következő versenyünk, ha jól számolom öt hét múlva lesz Itáliában. Nagyon várjuk a versenyt, mert az egyik legjobb futam a szezonban és nem mellesleg a toszkán levegő szerintem az autónak is jót tesz, nem csak nekünk! 🙂

Szeretném megköszönni a szervizcsapatnak a hétvégi kitartást és támogatást, illetve a partnereinknek azt, hogy lehetővé tették számunkra, hogy eljutottunk ide.

Comments are closed.