Ez az autó lepattan a traktorgumiról

Gutai Marcell eddig az FRT sorozat keretein belül versenyzett, az idei évre viszont lehetőséget kapott Juhász Csabitól, hogy kipróbálhassa magát a Rallye3 mezőnyében. A Szemere és Buzitatető között rendezett versenyen előfutóként rajtolt el a kis Suzukival. Az első verseny élményeiről beszélgettünk Marcival. 

Első interjú veled a RallyFeeling.hu oldalán. Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi autóversenyzői pályafutásodat az olvasóinknak?

– 2017-ben kezdtem el versenyezni az FRT sorozat keretein belül. Pár autó kipróbálása után úgy döntöttünk, hogy saját autóval vágunk neki a 2017-2018-as szezonnak, ahol sikerült kategória bajnokságot nyernünk. Sajnos a következő szezont szeptemberben abba kellett hagynunk, hiszen a felgyülemlő technikai problémákat már nem tudtuk a saját pénztárcánkból orvosolni. Ezután sokáig úgy tűnt, hogy idén csak egy versenyem lesz, a nyirádi 24 órás.

Hogyan jött a lehetőség, hogy kipróbálhattad magadat egy rallye verseny előfutójaként?

– Juhász Csabival már régóta ismerjük egymást, a családunk jó barátja és a nyirádi verseny előtt pár héttel hívott fel, hogy lenne lehetőség Rallye3-ban előfutni. Én egy percet sem haboztam, azonnal igent mondtam az ajánlatra.

A navigátorod sem volt akárki! 🙂

– Csabi navigátornak Szántó Szabit választotta mellém, hiszen ő rendkívül tapasztalt és sokat tud segíteni az itiner írásában, ez a verseny pénteki napján beigazolódott, szerintem egész jó lett az itinerünk.

Halljuk mi történt veletek a verseny folyamán? Volt azért egy kis kalandotok is! 🙂

– Nekünk a verseny célja az volt, hogy célba érjünk és minél több tapasztalatot szerezzünk. Ezt sajnos sikerült túlteljesíteni, hiszen a negyedik gyorson megcsíptem egy lassítót, ami azonnal árokba dobta a kis Suzukit, ezzel egy örök életre megtanultam, hogy ez az autó lepattan a traktorgumiról.

Folytatása következik?

– Ha minden igaz teljes szezont megyünk Rallye3-ban, tapasztalatszerzés céljából.

Meg szeretném köszönni a Juhász Racingnek a lehetőséget, és minden családtagomnak és barátomnak, hogy támogatnak ebben a sportban.

Comments are closed.