Extrém és izgalmas versenyen vannak túl

Az elmúlt években Krajnyák Petra felkészült a sorozatos terhelésre. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a  Slovakiaringen rendezett KIA Platinum Cup utáni hétvégén már a hosszúhetényi MARB versenyen láthattuk versenyezni. Petrával beszélgettünk a rali verseny után.

Minden hétvégére jut egy verseny mostanában? 🙂 

– Igen, elég mozgalmas ez a szezon, nem sok idő van pihenni. 🙂

Mennyire lehet felkészülni mentálisan és fizikálisan a sorozatos terhelésre?

– Az elmúlt három évben folyamatosan lett növelve a nyomás és a feladatok száma/nehézsége, ennek köszönhetően nem hirtelen kellett ezekhez hozzászoknom. Sokat segít a környezetem, leginkább a csapatfőnök mentális támogatása. Ő pontosan tudja mikor és mit kell hallanom a sikerhez.

A hosszúhetényi versenyen éjszakai szakasz is várt rátok. Versenyeztél már valaha is sötétben?

– Kétszer volt már idén rallye verseny, ahol sötétben kellett teljesíteni, viszont ilyen hosszú szakasz, ráadásul esőben… ilyen még nem volt!

Most pedig halljuk, hogy mi történt veletek a verseny folyamán.

– Nagyon élveztem a versenyt. Folyamatosan változott szinte minden körülmény, extrém és izgalmas volt. A hosszabb szakaszok jobban tetszettek, a lézer aszfalt pályaautós volt, a kocsi is inkább ott érezte magát otthonosabban a kemény, gyári futómű miatt.

A versenyzéseteket a végén még egy kupával is díjazták! 🙂 

– Legnagyobb meglepetésemre. Slick gumival kellett teljesítenem a vizes szakaszokat is, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól oldottuk meg a dolgot, de nagyon boldog voltam, az elért eredménytől.

Mik a tervek az autósporttal kapcsolatban az év második felére?

– A KIA Platinum Cup még két állomással vár minket, a szabad időnkben pedig MARB versenyeken veszünk majd részt.

Köszönöm a hétvégét mindenkinek, aki miatt így, ilyen formában létre jöhetett, csapatomnak a hibamentes autót, Kása Balázsnak a navigálást és azoknak külön, akik a vihar ellenére a pálya szélén szurkoltak!

Comments are closed.