Észak után, irány délre

Pénzes Csaba “Puki” és Mészáros Dóra kipróbálta magát az északi MARB bajnokság múlt hétvégén rendezett parasznyai versenyén. A páros a verseny végére úgy határozott, hogy az év további részében inkább a MARB Déli régió versenyein szeretnének indulni… A miértről Dórával beszélgettünk a verseny után.

Milyen tervekkel kezdtétek a 2018-as évet?

– Tavaly év végén az utolsó tököli raliedzésen sajnos tönkrement a motor a VFTS-ben, így egy új motor építésével kezdtük az évet. Profi csapatnak, a Szakál Metál szerelőinek köszönhetjük az idei motort, amit ezúton is hálásan köszönünk. Illetve az év elején sportegyesületet váltottunk, az idei versenyeken a Speedy Motorsport színeiben állunk rajthoz. Konkrét terveink nem voltak, hiszen a versenynaptárak is csúsztak.

Mit vártok az Északi MARB versenyektől, a számotokra javarészt ismeretlen pályáktól?

–  Északi MARB versenyeken a továbbiakban nem kívánunk menni. A Miskolc Rali elég volt ahhoz, hogy rájöjjünk, nekünk a Déli régió jobban tetszik. Nem is feltétlenül az ismeretlen pályák miatt, hiszen Puki is nagyon szereti a kihívásokat, szimplán csak jobban szeretjük a déli versenyeket.

Most pedig kérlek foglald össze egy pár mondatban a Parasznya és Lyukóbánya között rendezett versenyeteket.

– A pályabejárásunk tökéletes volt. Sikerült jól felírni mindent, nyugodtan és jókedvűen vágtunk neki a versenynek. Az első három gyorsaságin az előttünk lévőknek akadt technikai problémája, vagy balesete, így azokon a szakaszokon nem tudtuk kiautózni magunkból a maximumot. A negyedik gyorsasági vége felé elment az olajnyomás az autón, így motort leállítva tettük meg az utolsó 500 métert, gyakorlatilag gurulva. Szerencsére pici volt a probléma, amit szervizidőben tudtunk orvosolni, így folytatni tudtuk a versenyt. Az ötödik gyorsasági sikerült úgy, ahogy szerettük volna, de sajnos kevésnek bizonyult a kategória dobogóhoz.

Abszolút tizedik helyen végeztetek, illetve a benneteket érintő kategóriákban is jól szerepeltetek!

– Igen, a körülményekhez képest sikerült jól visszatornásznunk magunkat az eredménylistán.

Puki is elégedett volt a versenyen elért időkkel?

– Alapjában véve elégedettek voltunk mindketten az elért eredménnyel, nyilván ebben az a bosszantó, hogy nem a tudásunk miatt alakult így. Puki elégedetten és nagyon jókedvűen zárta ezt a versenyt, inkább én vagyok a helyezés orientált, aki egy kicsit csalódott. 🙂

Legközelebb hol láthatjuk a párosotokat?

– Terveink szerint mi a Déli régió versenyein fogunk a továbbiakban rajthoz állni, legközelebb június 2-3-án, Bakonyán.

Ezúton szeretnénk megköszönni a családunknak, sőt legfőképpen Puki családjának a türelmet, hiszen ő késő estékig szerelgette, készítette fel a versenyautót. Köszönjük a Szakál Metál Kft. szakembereinek a profi munkát. Nagyon nagy köszönet még Gulyás Katának, illetve a Speedy Motorsportnak, hogy a szárnyaik alá vettek minket.

Comments are closed.