Észak után, délen is bemutatkoztak

Gutai Marcell az Északi régió után, a Déli régióban is bemutatkozott a Rallye3 mezőnyében. A Juhász Racing színeiben előfutóként egyre több tapasztalatot szerző fiatal versenyzővel beszélgettünk a Bakonya Rallye élményeiről. 

Egy pár hete mutatkoztál be a rali szakágában Szemerén, most pedig már rögtön a déli régióban is próbára tetted magad.

– Már alig vártam azt, hogy a Déli régió legendás pályáin mehessek a kis Suzukival. Szinte minden évben elzarándokolunk a Mecsek Rallye-ra, egyik kedvenc versenyem a Magyar versenynaptárban. 

Mennyivel másabb ez a pálya, mint a szemerei?

– A Bakonya Kupa és a szemerei gyors ég és föld, a bakonyai gyors egy rendkívül technikás, nagy rutint igénylő pálya, ahol egy ilyen típusú autóval a lendület a kulcs, a jó szakaszidő eléréséhez. Ezt sajnos csak a negyedik gyorson tudtam a gyakorlatba vinni.

Foglald össze nekünk a versenyeteket.

– Az egész hétvége nagyon fárasztó volt, hiszen szombaton jöttünk Miskolcról és vasárnap már mentünk is vissza.

Két verseny tapasztalatából mit érzel, fog ez menni neked?

– Ezen a versenyen nagyon sokat tanultam azokból a hibákból, amiket az itiner írás közben követtem el. Túl óvatosra sikeredett. Ennek ellenére folyamatosan gyorsultunk a versenyen és a végére egész jó időket mentünk.

Mikor érkezik el az az idő, amikor már tétre fogsz menni?

– A terv az, hogy egész évben előfutok a Suzukival, hogy minél több tapasztalatot tudjak szerezni a pályaírás trükkjeiről, lehet hogy év vége felé egy versenyt már a mezőnyben is teljesítek, ezt még nem döntöttük el.

Az időiteket gondolom nézted a szakaszok végén. Elégedett voltál velük, elég lenne már a mezőnybe is?

– Mindkét versenyről abszolút pozitív élményekkel távoztam, mind a saját képességeim és a csapatunk potenciáljával kapcsolatban tudom, hogy még nagyon az út elején járunk, de úgy érzem, hogy van mire építkezni.

Köszönöm a Juhász Racingnek a lehetőséget és minden családtagomnak és barátomnak azt, hogy támogatnak ebben a sportban.

Comments are closed.