ORB

Eseményekben bővelkedő verseny

A Gazda József, Vígh Milán páros első közös versenye eseményekben bővelkedett, hiszen végig váltó problémák hátráltatták őket a Székesfehérvár Ralin. A nehézségek ellenére a srácok pozitívnak értékelik a versenyüket. Folytatása következik?

Gazda Józsi: “Eseményekben bővelkedett az első közös versenyünk Vígh Milánnal. Az elmúlt öt év navigátor keresgélése után, végre találtam egy igazi sportembert, aki maximalistán és professzionálisan végzi a dolgát. A verseny folyamán a harmadik gyorsaságin eltört a váltókarunk, így fityegő váltókarral, a csonkot fogva jöttünk le. A negyedik gyorsaságira levágtam a hátramenet bowdenét, így úgy ahogy tudtam váltani, bár az ötödik és hatodik fokozatot nehezen vette, illetve nagyon vágta a kezem a váltócsonk. Este az egy órás szervizben váltókart cseréltünk, de a hátramenet nem működött, sőt ötödik és hatodik fokozat sem volt, bár ez csak másnap az ötödik gyorsaságin derült ki, mert etapon vette a fokozatokat. A hatodik gyorsasági előtt kikötöttem a hátramenet bowdenét, ezzel elhárult egy probléma, lett ötödik és hatodik fokozatunk. A hetedik szakaszon végre minden működött, itt magamhoz képest jó időt autóztam és két kategóriatársat meg is előztünk kategória ötödik időt autózva. A kilencedik gyors utolsó három kilométerénél nem vette az ötödiket, sőt helyette harmadikban megszorult, majd felrobbant a váltónk, így feladni kényszerültünk a versenyt. Pedig egy nagyon pörgős, csúszásoktól mentes versenyen vehetünk részt, ahol nem hűlt vissza a gumi.”

Vígh Milán: “Számomra nagy kihívást jelentett a navigátor szerep, de minden feladat élvezet számomra ebben a sportban. Egy N12-es Subaruban sok jó élményt szerez az ember, kiegyensúlyozott és megbízható technika. A verseny célja az volt számomra, hogy minden eddigi tapasztalatommal segítsem a pilótát a fejlődésben. Ez maximálisan sikerült, hiszen minden eddiginél jobb időket tudott menni magához képest. Sajnos a verseny elejétől kezdve váltó problémánk volt és az utolsó előtti oroszlányi gyorson ez megpecsételte a sorsunkat… nem bírta ki. De mindent összevetve a célt elértük… sokat fejlődtünk.”

Köszönjük a közreműködést partnereinknek a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-nek, a Green Pro Környezetvédelmi Zrt.-nek, a Villányi Pálinkának, a MillerSportnak, a CMT- ASE Kft.-nek(Crash-Men Team),a Crashing-Man ASE Kft.-nek és a TS Mont Gépészet Épületgépészeti kivitelező Kft.-nek.

 

Comments are closed.