Érzi a lehetőséget a győzelemre

Orosházi Szabolcs és Kispataki Gábor remekeltek a Baranya Kupán, hiszen a páros az E1 kategória második helyén ért célba! Szaby egyre közelebb érzi a lehetőséget a győzelemre, bár még van mit csiszolni a csomagon.

A Miskolc Rallye után azt mondtad, hogy alig várod a Pirelli gumik érkezését, amitől sokat vártál. Megjöttek a Baranya Kupára?

– Igen, nagyon vártam a Pirelliket, az utolsó pillanatban érkeztek. Nagyon köszönöm Mezey Tamásnak, Müller Rolinak és Oprendek Istvánnak a kitartó munkáját. Komlón átvehettem és azt mondom, soha nem felejtem azt a pillanatot.

A Komló belvárosában tartott prológon rögtön egy harmadik hellyel kezdtétek a versenyt!

– Komló belvárosában a prológon sikerült egy nagyon jót mennünk. Abszolút harmadik időt. Fantasztikus érzés volt, álmodni sem mertem róla, de szeretem a prológokat. Titokban, azért gondoltam erre! 😉

Pénteken még egy gyorsasági várt rátok, amit az abszolút tizedik helyen teljesítettetek, majd kaptatok 30 másodperc büntetést…

– A prológ után bennem volt a hév, szerettem volna igyekezni, de egy lassító előtt nem bírtam megállni, így elvittem őket. Szerencsére az autó nem sérült annyira, hogy hátráltasson, de időt vesztettem. Próbáltam utána pontosan autózni. A lassítóért járt a tíz másodperc büntetés, amit el kellett fogadnunk, de mentünk tovább, az autó is jól működött, nem éreztem semmi hibát, ami hátráltatott volna. Sajnos a másnapi etapon tankolnom kellett és keréknyomást ellenőriznem és így késtünk kettő percet, ezért is járt a húsz másodperc bünti… Így már rögtön harminc mínusznál jártunk.

A szombati nap változatos időjárási körülmények között kezdődött és még a gumikat sem szoktátok meg teljesen.

– Szombaton esős idő volt, kezdetben próbáltunk figyelmesen autózni, az abroncsok fantasztikusan működtek, de nem hittem el. Jöttek az eredmények, de még nem bíztam magamban.

A nap további részében is az abszolút tizedik hely környékén autóztatok és az E csoportban is őriztétek a dobogós helyezéseteket.

– A szervizparkban átgondoltam, hogy lehetnék gyorsabb, ami a végére meghozta gyümölcsét.
Próbáltam lendületből autózni. Sikerült két szakaszt is megnyernem, ami nagyot lendített a továbbiakban. Lassan zárkóztunk fel az E csoportban is a dobogós helyekre, ami plusz erőt adott. A Pirellik jelesre vizsgáztak! Tovább tudtam gyorsulni, ami azt érzékeltette, hogy van még tartalék. Úgy érzem, ott lehet lenni a dobogó legfelső fokán, de még van mit csiszolni, de érzem a lehetőséget.

Az idei évben milyen versenyeken tervezed még az indulásotokat?

– A Salgón szeretnénk ott lenni. Egyenlőre Pécs kérdéses, de gyúrunk az indulásra. Ha lesz Historic Nyíregyházán, akkor egy fantasztikus hölgy lesz a jobb egyben a segítségemre, akit nagyon szeretek, őszintén segít mindenben. Egyenlőre ennyit Szaby&Heny a többi hamarosan kiderül! 😉

Köszönöm a barátoknak az áldozatos munkáját, hogy ott lehetek, mert nélkülük ez nem jött volna létre. Hofferolaj Mezey Tamás, Müller Roli, Kispataki Gábor, Székely Tihamér köszönöm, mellettem álltatok.

Comments are closed.