ORB

Értékes pontokkal mehettek haza

M6LOG Int. Baranya Kupa 2017 – Varga Péter / Patkó Gábor (BMW 325i)

Hogyan készültetek a “nyári szünetben” a Baranya Kupára?

Sok idő telt el a fehérvári verseny óta, de jó volt arra, hogy az autót alaposan átnézzük, javítsuk a keletkezett hibákat – kezdi a beszélgetést Péter. Akadt feladat bőven, megviselte az autót a verseny. A szünetben volt lehetőségünk egy rövid tesztre is, ami jól sikerült, hasznos kilómétereket tettünk meg az autóval.

Tudtatok valamivel védekezni a rendkívüli meleg ellen a verseny folyamán?

A Baranya Kupára jól felkészített autóval érkeztünk, egyedül a nagy melegre nem tudtunk felkészülni. Iszonyatosan meleg volt mind a két nap. Legrosszabb a gyorsaságik előtti várakozások voltak, azok viseltek meg a legjobban. Minden tiszteletem az összes versenyzőnek, a pályákon dolgozóknak és természetesen a sok nézőnek, hogy végig velünk voltak a hétvégén, a hőségben.

Melyik gyorsaságit vártad előzetesen a legjobban?

Csütörtökön kezdtük a pályabejárást, sikerült is estére elkészítenünk az itinert. Valójában mind a három pálya tetszett, volt mindegyiknek élvezetes része. A nyárásvölgyi gyorson már voltam tavaly, nagyon kíváncsi voltam arra, hogy a tavalyi időmhöz tudok-e gyorsulni. Sikerült is, 26 másodperccel korábban értük el a célt az előző évhez képest. A kisvaszari pálya is érdekes volt egy gyors elágazással, tempós kanyart követő lassítóval, jó volt! A harmadik gyorsasági egy igazán összetett pálya, technikás, mégis tempós az első része és egy nagyon gyors második résszel. A második részen gyorsabb tempóra számítottam, de a mi futóművünk nem tudta ledolgozni az út egyenetlenségét és nagyon sokat pattogott.

Az első nap folyamán megnyertétek a prológot?

Pénteken az első gyorsasági után a városi prológ következett. Csak szombaton láttuk, hogy mi nyertük meg. Egyébként nem, nem mi voltunk a leggyorsabbak. Kihagytunk egy lassítót, majd a sportbíró közölte, hogy az óra nem is indult el. Láttam, hogy az előttem indulók egy perc alatt teljesítettek, ezért kértem, hogy írjanak be nekünk másfél percet. Ezek után nem tudom miként lettünk elsők. Ámbár a díjátadón mi biztosan nem is kaptuk meg az ezért járó díjat.

Másnap mi történt veletek a hat gyorsasági alatt?

Szombaton hat gyorsasági várt ránk. Az első gyorson 3. idővel értünk célba, majd a 2. gyors után sikerült feljönnünk az összetett 2. helyre. Jól éreztük magunkat, az autó tökéletes volt, jó volt a tempónk is, problémamentes volt a nap. Az első szerviz után növeltük az előnyünket a 3. helyezettel szemben. Csak halkan jegyzem meg, hogy az elsőtől pedig egyre nagyobb volt a hátrányunk. A második szerviz után 26 másodperces előnnyel voltunk a harmadik helyezett előtt. Ezt akkor már csak be kellett osztani, szépen nyugodtan mentünk ekkor már.

Abszolút második hellyel és egy kategória győzelemmel fejeztétek be a versenyt!

Igen, sikerült megnyernünk a kategóriánkat és megszerezni az összetett második helyet. Sikeres versenyhétvége volt, jó helyezéssel és értékes pontokkal indulhattunk haza. Most készítjük az autót a közelgő Budapest Rallyra.

Köszönöm a csapatnak a lehetőséget és a bizalmat, családomnak, hogy mindenben támogatnak! Köszönjük továbbá a csapat nevében is támogatóink segítségét: Vending Outlet Kft, Agriment Kft, Szakál-Met-Al Kft, Eneos Motor Oil, SZEGÁNA Kft, Alutent Kft., Magic Colors Autófényezési SzaküzletComments are closed.