„Erre a sportra nem lehet születni, itt tanulni kell!”

A Bagaméri név sokaknak ismerősen csenghet, aki egy kicsit is követi a magyar rally történéseit. Bagaméri László kis hazánk egyik legelismertebb, legtehetségesebb navigátora, most viszont egy másik Bagaméri lesz a fókuszunkban, méghozzá Laci fia, Bálint, aki már bontogatja szárnyait az autósport kemény világában. 

A Radó Rally suli csapata színeiben mutatkoztál be az FRT kupasorozat kiskunlacházi versenyén.

Mivel már lassan egy éve a Radó Rally suli növendéke vagyok, ezért a gyerekcsapat színeiben indultam a legutóbbi FRT versenyen. Nagyon jó ez a sorozat, szeretek ide járni. Radó István nagyon sokat segít nekem, mind a vezetésben, mind az autó mozgásának a megismerésében. Nagyon hálás vagyok neki és Radó Szilvinek is a sok türelemért és a sok jó tanácsért, pedig tudom, hogy nem vagyok egyszerű tanítvány. A Radó Rally suli egy igazi család a számomra és minden alkalommal alig várom, hogy jöhessek és autóba ülhessek. Eddig három FRT versenyen indultam az elmúlt fél évben és úgy érzem, hogy fokozatosan tudok gyorsulni, bár még sokat kell tanulnom. Nagyon sokat… Már rájöttem, hogy ez a sport inkább fejben dől el, minthogy kinek mekkora a lába. Mondjuk ebben jó vagyok, mert az enyém 45-ös…😂😂 Amúgy nagyon jól érzem magam ezeken a versenyeken és nagyon sok barátot szereztem. Szerintem ez a sorozat pont arra való, hogy a kezdő versenyzők biztonságos körülmények között tanuljanak.

A Rally végigkísérte a gyerekkorodat?

Igen, ez így van. Édesapám, több mint húsz éve versenyzik és az elmúlt években már én is minden versenyére elkísérem. Nagyon szeretek rally versenyekre járni, nagyon szeretem a hangulatát és szeretnék egyszer én is a nagyok között versenyezni. Azt hiszem elmondhatom, hogy a benzingőzt egész gyerekkoromban szívtam magamba. Az első versenyemen, amúgy körülbelül négy hetes lehettem, a 2004-es Veszprém Ralin.

Az iskolában tudják, hogy ki vagy?

Az osztálytársaim tudják, hogy tanulok versenyezni és hogy az édesapám rally navigátor, de igazából nekem most elsősorban a tanulásra kell fókuszálnom. Próbálom a két dolgot összeegyeztetni, mert a tanulás az egyik feltétele, hogy versenyezhessek, amúgy nagyon büszkék rám az iskolában.

Kijelenthetjük, hogy eléggé tapasztalt emberektől tanulhatod az autóversenyzés csínját-bínját.

Igen, mint ahogy már mondtam, Radó István nagyon sokat segít. Elsősorban Ő az, aki megmutatja, hogyan tanuljam meg az alapokat és nagyon hálás vagyok neki a sok türelemért. Édesapám és Turán Frici is segít megismernem a határaimat, de egyelőre még az alapoknál tartok, viszont nagyon jó érzés, hogy ők is támogatnak, mert azt hiszem, hogy egy Turán Frici segítsége mindenkinek jól esne.

Gondolom a család mindenben támogat, de azért aggódnak is érted.    

Most inkább támogatnak, aggódni ráérnek később is…

Mit tartogathat számodra a jövő az autósportban?

Ezt most nem tudom még megmondani. Nagyon szeretnék a jövőben is versenyezni és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy így is legyen. Ezen a ponton inkább a tanulás az iskolában és a versenypályán a legfontosabb a számomra. Nem szeretnék kapkodni, nem is lenne értelme, szeretném megfogadni Radó István tanácsát, hogy fokozatosan kell megtanulni ezt a sportot és aki gyorsabban akar menni, mint amire képes, az gyorsan az árokban találja magát. „Erre a sportra nem lehet születni, itt tanulni kell!”

Mivel telnek a napjaid ezekben a nehéz hetekben?

Sajnos a versenyautóval gyakorolni most nem tudok, így inkább marad a tanulás és a szimulátor, de nem vagyok elkeseredve, reméljük, hogy minél hamarabb autóba tudok ülni!

Köszönöm szépen mindenkinek a támogatását! 

Comments are closed.