Érezhető volt a sok kihagyás

Balázs Bence és Vig Sándor párosa az év elején rendezett egri verseny után ismét elővette a BMW-t és kalandos verseny után, a kategória hetedik helyét szerezték meg a Salgó Ralin. Bence érezte a két verseny közötti kihagyást, de a fiatal pilóta már a jövőre koncentrál. 

Az év eleji Eger Ralin indultatok utoljára. Nem volt sok ez a kihagyás?

– Nagyon vártuk már az idei Salgó Ralit – kezdi a beszélgetést Bence. Eger óta valóban nem versenyeztünk sokat, pár reptéri sprint volt csak. Ez a kihagyás érezhető is volt a verseny elején. Remélem a jövőben nem kell ennyit kihagynunk.

Az első gyorsaságin rögtön voltak izgalmak, hiszen a pedál nem ott volt, ahol lennie kellene.

– Az első pár kanyar után az alsó rögzítés elengedett és egy elég rossz pozícióban felakadt. Sikerült pár rúgás után kiszabadítani, de így is csak fél gázon tudtunk végigmenni. Szerencsére két gyors között tudtam orvosolni a dolgot. 🙂

Mi történt veletek a verseny további részében?

– Pár apró hibát leszámítva jól alakult minden, egészen a hatodik gyorsig, ahol féltávon megmakacsolta magát az autó… Mázli, hogy beértünk kettő perc késéssel a szervizparkba és sikerült erőt lehelni az autóba.

A nap végére az eső is elkezdett esni… Mennyire jelentett neked nehézséget a megváltozó időjárási körülményekben versenyezni?

– Az utolsó két gyorson mindenből jutott, volt szakadó eső, köd és sajnos a párásodással is meggyűlt a bajunk. Ilyen körülmények között nem akartunk felesleges kockázatot vállalni, csak egyben behozni az autót.

Életed második Rallye2-es versenyén is célba értél! Elégedett vagy a teljesítményetekkel?

– Örülök, hogy ismét beértünk. Összességében elégedett vagyok, voltak hibák, amikből tanultam és amikre a jövőben figyelni kell.

Terveztek még valamilyen versenyen indulni az idei évben, vagy már próbáltok egy sikeres jövő évre koncentrálni?

– Nagyon szeretnék menni a Mecsek Ralin. Ha lesz lehetőségünk és összeállnak a dolgok, mindenképpen indulunk. Ellenkező esetben elkezdünk fejleszteni a jövő évre. 🙂

Köszönöm a segítséget, támogatást a családomnak és a barátaimnak. Külön köszönet a PSZA Motorsportnak és szponzoraimnak!

Hész-Vill Kft., Binary Logic Kft., Kiméri Zöldség Gyümölcs, Gyenge István autófényező műhely, Spec Parts, Fuji Foto Centrum, Pityko Faloda, Nagy Autószervíz Eger.

Comments are closed.