Ennyi kaland egész évben nem volt…

Szetei Norbert sok évi Historic ralizás után az idei évben már a Rallye2 mezőnyében próbálta ki magát a Bakó féle C2-esek egyikével. Mivel Norbi elégedett volt a csapat munkájával ezért a Szilveszter Ralira is a kis oroszlánok közül választott. 

A Szilveszter Rallye egy újabb megfelelő alkalom volt arra, hogy közelebb kerülj a C2-höz?

– Sziasztok! Ez egy buliverseny volt, amit nem terveztünk, de mivel a nyíregyházi versenyen sok lett az etap, lehetőséget kaptunk a Bakó Teamtől, hogy mehessünk az egyik C2-vel. Négy autót hoztak a szilveszteri versenyre, úgyhogy majdnem az egész flotta ott volt. Másik autóval mentünk, mint egész évben, ez teljesen máshogy viselkedett és más kezelési módot igényelt…

Pénteken a ring környékén uralkodó időjárási körülmények nehezítették a versenyzéseteket.

– Igen, pénteken elég változó idő volt, hol esett, hol nem. Nekünk csak az elhasznált slick gumijaink voltak, amit megvágtunk. Az első napon már kalandok sora volt… forogtunk, több percet álltunk, amíg letolták az előttünk lévő meghibásodott autót és itt el is engedtük a jó szereplést. Innentől a jókedvű autózáson volt a hangsúly!

Másnap már kicsit jobb volt a helyzet.

– Szombat reggelre kitisztult az idő, viszont lefagyott minden, így a rajt is csúszott fél órát. Óvatosan kellett közlekedni, de így is volt kaland. Az utolsó körben még nagy tempóról többszöri forgás után beestünk egy zöld területre, ahol nem indult a kocsi és több perc várakozás után betoltak és tudtunk tovább menni. 🙂 Ennyi kaland egész évben nem volt…

Tetszett a verseny új nyomvonala?

– Sajnálom, hogy a Mol kutas rész nem volt benne. Nekem a tempósabb részek jobban fekszenek, a belső szlalom rész nem annyira. A külső rész tetszett inkább, de mivel sosem voltam még itt versenyezni, megelégszünk amit kínáltak nekünk. Jó hangulat volt!!! Ott táboroztunk három napot, a régi versenyeket idézte!

Mennyit számít egy versenyzőnek az a profi csapatmunka, amit a Bakó Rallye Team nyújt nektek?

– Nagyon nagy előny! Az elmúlt években mi építettük az autót, a versenyekre mindent mi csináltunk, volt hogy még előtte is a kocsi alatt feküdtünk. Hullán mentünk versenyekre. Most ilyen nincsen, elhozzák az autót, szervizelik, jó a hangulat a csapatban! Ez óriási előny, korrektek a srácok! Reméljük idén is együtt vághatunk bele a bajnokságba! Számítok rájuk!

Kezd összeállni a büdzsé az idei évre?

– Igen, alakul, minden folyamatban! Rengeteg munka kell a szponzorok keresésére, kapcsolattartásra. Be kellett látni, ha ilyen komoly autóval akarunk menni, sok energia kell hozzá. Idén szeretnék egy komolyabb autóval is versenyezni! Szeretnénk külföldi versenyeken is rajthoz állni, még alakul, nagyon kedvező ajánlatokat kaptunk kintről. Úgy néz ki egyre többen kacsintgatnak a Mitropa felé. Reméljük idén kipróbálhatjuk magunkat pár versenyen külföldön is.

Köszönet: Bakó Rally Team., Motor Classic Zrt., TermoTechnika kft., Geo Tech kft., T-Matrix kft., Tatabánya Város önkormányzata., Hedex kft., PannonAgri kft., Fókusz foto., Főtaxi sc., Vulkán tsc.

Comments are closed.