Ennyi izgalom már kellett

A123 Teszt Rallye 2018

Szabó Zsolt – Polereczki Ramóna (Suzuki Swift)

Szia Zsolt! Egy pár mondatban hogyan értékelnéd a 2017-es éveteket?

– A tavalyi évben sikerült minden versenyen dobogón végeznünk, ahol elindultunk. Részt tudtunk venni a Mecsek Rallyen, ORB előtt mehettünk teljes versenytávot, új pályákon. Kívánni sem kívánhattunk volna többet.

Változtattatok valamit az idei évre a csomagon?

– Annyit változtattunk, hogy fel lett újítva a tavaly vásárolt 16V motor, plusz kapott egy torsen speert. Maradtak az utcai gumik, így azért izgalmasabb.

Orfűn kezdtétek a szezont. Mennyire szereted ezt a pályát?

– Egész évben rengeteget járunk Orfűre, hisz 10 km-re van Pécstől, gyönyörű környezetben. Szinte fejből megyünk. Igazából ezeken a pályákon már mindenki fejből megy. Én kimondottan szeretem ezt a gyorsaságit, főleg a „vissza” irányt.

A folyamatos váltóproblémák ellenére, hogyan sikerült teljesítenetek a versenyt?

– Igen, sajnos már reggel az odavezető úton valami elkezdett kolompolni a váltóban, majd eltűnt az 5. fokozatunk. Ezzel kezdtük az évet. Szerencsére a szervizparkban a szakadó esőben negyed hétkor már bakon volt az autó és el is készült az első gyors rajtjára. Annyi volt a probléma, hogy az 5. szinkronból letört egy darab, ami útra kelt a váltóházban, valamint az új léptetővilla egy része valamitől „ledarálódott”. Mázlink volt, mert pont megtalálta a szervizcsapat feje a letört alkatrészt, így nagy kárt nem tett semmiben, tudtunk versenyezni, 5. fokozat nélkül is. Úgysem kellett volna. Nem is foglalkoztam vele, maximum széthullik. Jól éreztük magunkat az autóban végig. Egyszer-egyszer magunkra ijesztettünk az erdőben, mivel a körülmények minden körre változtak. Remélem az idei évre ennyi is volt a műszaki probléma, hét évig nem volt semmi baj úgysem, ennyi izgalom meg már kellett.

MARB abszolút kilencedik, illetve MARB 3-as kategória győzelem lett a jutalmatok. Nincs miért szégyenkeznetek!

– Mi is úgy érezzük, hogy nincs. Bár visszagondolva, nem érzem maximálisnak a teljesítményünket a magam részéről, hisz bőven maradt még benne, bátortalannak mondanám inkább, ahogy mentünk, ezek ellenére szerintem az idők jók lettek. Meg kell szoknunk többek között azt is, hogy mindkét kerék hajt.

Egész évben láthatunk versenyezni a MARB mezőnyében?

– Tervben van a teljes szezon itt délen, de majd alakul.

Köszönjük a támogatást: PRESTING Zrt., Base-Invest Kft., VIRIDIS-ÉRTÉKADÓ Kft., BG Mérnök Zrt., ÁGI-FON Kft., PLAN-DENT Kft. Köszönjük csapatunknak a segítséget!

Comments are closed.