Élvezetes harc a főnivel

Krajnyák Petra a porrogi versenyen a “főnökével” Jobbágy Ákossal volt nagy csatában a minél előkelőbb pozícióért. Petra élvezte a csapaton belüli küzdelmet, és őszintén tud örülni az elért eredménynek. 

Legutóbb a 7x Görbe Rallye 2018 – MARB futamon vettetek részt. Hogyan készültetek a versenyre? A pályabejárás és az itiner felírás jól sikerült?

Sok idő nem volt felkészülni, azon a héten érkeztünk haza a Kia Platinum Cup mosti állomásáról, mindenki próbált energiát gyűjteni. Jól sikerült egyébként, már itiner írás közben is éreztem, hogy nagyon tetszik ez a pálya.

A prológot mennyire élvezted?

Tetszett. Sok FRT versenyen vettem részt életemben, ez arra emlékeztetett, nosztalgikus volt. 🙂

Hogyan sikerült a vasárnapi napotok.

– Nagy tempóban folyamatosan gyorsultunk, pedig az elején kicsit szenvedtem az átállással. A pályakörülmények után nehezen hiszem el mit tud egy slick gumi, miben más itt minden.

Gondolom, amikor beértetek a szakasz céljába, rögtön az Adrienn és az Ákos idejével hasonlítottad össze a sajátotokat. 🙂

Igen. A célom a nap elején az volt, hogy Ákos idejét felülmúljam, ami már az első gyorson sikerült, onnantól csak arra koncentráltam, tudjam tartani ezt. 😄 Jó visszaigazolás volt számomra, hogy minden gyorson egy másodpercen belül autóztam a főnivel.

Ákos az utolsó gyorsaságin utasított maga mögé az összetettben.

Igen… Jóval bátrabban elvállalt egy ugratót, szerintem azon múlt. Azt hiszem próbált mindent bevetni, hogy mégis nyerjen. 😀 34 percen azt hiszem 9 tizeddel nyert. A tudását ismerve, így is elégedett vagyok.

Egy kicsit elkanyarodva a ralitól, halljuk mi történt veletek Csehországban a KIA Platinum Cup legutóbbi hétvégéjén.

Szerencsétlen hétvége volt… A versenytársak szinte otthonossá edzették a pályát, vízben és szárazon is rengeteget mentek ott. Az időmérők esőben zajlottak, ezekben a körülményekben maximum 30 percnyi tapasztalatunk volt életünk során (ezzel az autóval, ezen a gumin, esőben). Az első versenyen pedig olyan vihar volt, hogy safety car mögül rajtoltunk. Második futamon rajtbalesetben kiestem. Roppant balszerencsés nap volt, négy autó ütközött, amiben elhajlott a lengőkarom és elment a futómű, így képtelen voltam tovább versenyezni. Csalódottan jöttem haza, de már csak előre nézek. 🙂

Köszönet mindenkinek, aki támogatott, szurkolt, azoknak, akik lehetővé tették, hogy ez a hétvége létre jöhessen.

Comments are closed.