Elúszott a dobogó…

A123 Teszt Rallye 2018

Kóka Tamás – Máthé Roland (Lada 2107)

Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi autóversenyzői pályafutásodat az olvasóinknak?

Tavalyi szezonban két versenyt is sikerült navigálnom Studer Gábor mellett – kezdi saját maga bemutatását Tamás. Így kedved kaptam kipróbálni magam a bal oldalon is. Ez meg is történt tavaly év végén a Rally Sprint Gálán egy kategória második helyezéssel. Az orfűi verseny lett volna az első nagyobb versenyem, de itt sajnos nem sikerült célba érnünk. 😞

Mit tudhatunk az autóról és a navigátorodról?

Az autó egy Lada 2107, Somogyi Lajos féle 1.6-os A-s kovácsolt motor helyén egyes tolókerekes váltó bronzszilentes első futóművel. A navigátorom Máthé Roland, egy nagyon jó barátom, velem együtt ő is újoncnak számít a rally mezőnyében, viszont a kocsiban teljes volt az összhang köztünk.

Múlt hétvégén Orfűn versenyeztetek. Az első három gyorsaságin folyamatosan az RSK abszolút tíz versenyzője között voltatok.

Első gyorsaságin kicsit félősen jöttünk, nem ismertem sem a kocsit, sem az utcai gumit a vízen, így elspóroltam a féktávokat. A második és harmadik gyorson kezdtem el érezni hol áll meg az autó, így sikerült nagyon sokat javítani az első időnkön.

Aztán a negyedik gyorsaságin már nem volt mért időtök…

Sajnos a negyedik gyorsaságin az első lassítóból kiérve éreztem, hogy nem húz úgy az autó és ebben a pillanatban fel is robbant a motorunk 😞. Így elúszott a dobogó is.

Mennyire zavartak az időjárási körülmények?

Meglepően jól tapadt az autó a vízen, nagyon jó tempót tudtunk menni az utcai gumival. Jól éreztem magam az esőben! 🙂

További tervek az idei évre?

Szerettem volna egész szezont menni a sprintben, sajnos a technika közbeszólt. Nem tudom mikorra lesz kész a motor, de abban a pillanatban rajthoz fogunk állni. 🙂

Köszönet az egész családomnak, hogy ilyen időben is kijöttek megnézni, nagyon nagy lökést jelentett ez nekem. Külön köszönet Studer Gábornak az autóért és a sok biztató szóért, tanácsokért. Köszönöm Pap Jánosnak (Bucek), Tóth Kristófnak, Kovács Norbinak, hogy segítettek összerakni az autót!

Comments are closed.