ERC

Elstartolt az ERC!

A 2017-es Európa Bajnokság első futama, az Azores Airlines Rallye-t rendezik a hétvégén a portugáliai Ponta Delgada város közelében.

unnamed (4)

Az ERC 65. szezonja kezdődött meg a tegnap reggeli shakedown szakasszal. 40 páros vehetett részt a verseny előtti hivatalos teszten. A leggyorsabbnak a lengyel Kajetan Kajetanowicz – Jaroslaw Baran páros bizonyult, Ford Fiesta R5-tel. Kajto mindösszesen egy tizedmásodperccel előzte meg orosz riválisát, Alexey Lukyanuk-ot.  Harmadik helyen végzett a helyiek nagy kedvence, a mindig villámgyors Ricardo Moura.

unnamed (2)

A nevezések arányából is jól látszik, hogy idén népes mezőnyre számíthatunk, hiszen az első fordulóra 27 páros képviselteti magát az R5-ös autókkal, továbbá az ERC 2-ben 3 páros nevezett, az ERC 3 pedig ismét bővült, hiszen 11 ifjú titán harcol egymás ellen az R2-es autókkal.

unnamed (1)

Az első napon 4 gyorsaságit jelölt ki a rendező. kicsivel több mint 26 kilométer, azaz egy lazább sprint táv várt a mezőnyre. Volt köztük városi gyorsasági, és murvás szakasz is. A négy szakasz után Kajto áll az élen, szoros csatában Lukyanuk-kal. 1,1 másodperc választja el őket egymástól. Harmadik helyen, 10 másodperccel lemaradva áll Ricardo Moura.

Egyetlen magyar párosként Botka Dávid, és navigátora, Szeles Péter képviselik hazánkat. A Citroenes páros jelenleg a 16. helyet foglalják el.

Reméljük, hogy a többi nap is tartogat izgalmas, és vérre menő csatákat.

12 gyorsasági, és 180 kilométer vár a versenyzőkre.

 


Képek:  Kajetan Kajetanowicz/ Facebook, Alexey Lukyanuk / Facebook, Ricardo Moura / Facebook

Comments are closed.