Elsőre nem is olyan rossz!

A123 Teszt Rallye 2018 

Krajnyák Petra – Kása Balázs (Kia Picanto)

Ennyire tetszett a Szilveszter Rali, hogy az idei évben folyamatosan próbára szeretnétek magatokat tenni rali versenyeken is?

Rengeteget tanultunk a Szilveszter Raliból, ezért döntöttünk úgy, hogy szeretnénk minél többet fejlődni, ehhez pedig remek lehetőség a rally, sok egyéb kihívás és váratlan feladat ér, amit azonnal meg kell oldanom – kezdi a beszélgetést Petra. A gyorsasági szakágban ezeket a tapasztalatokat remekül tudjuk majd kamatoztatni. Nem utolsó sorban, pedig nagyon élvezem ezt a fajta megmérettetést is.

Milyen autóval és kinek a navigálásával indulsz neki az újabb kalandnak?

A tavalyi KIA Picantóval állunk rajthoz, navigátorom Kása Balázs, akivel pályafutásom kezdete óta együtt dolgozok.

Milyen eredménnyel lennél elégedett az év végére?

Elsősorban szeretnék minél többet tanulni. Nincs konkrét cél helyezéseket illetően, persze törekszek arra, hogy minél előrébb végezzünk.

Azért a pályaautózást sem hanyagolod el.

Nem. A pályaautózás marad a legfőbb tevékenységi kör.

Múlt hétvégén Orfűn indultatok az RSK mezőnyében. Halljuk, hogyan sikerült teljesítenetek a verseny öt megrendezett szakaszát.

Nagyon nehéz feladat volt, hiszen sosem mentünk MARB futamon, emellett az eső is esett és ez volt az első alkalom, hogy ilyen gumikon versenyeztem. Folyamatosan gyorsultunk, a versenyt jó eredménnyel zártuk.

Abszolút huszonkettő és kategória ötödik helyen értetek célba. Elégedett vagy az erdményetekkel?

Utólag sok dolgot máshogy csináltam volna, de nem gondolom, hogy elsőre ez rossz eredmény lenne.

Szeretnék köszönetet mondani minden támogatónknak, Kása Balázs navigátoromnak, az egész csapatomnak, családomnak, páromnak és barátaimnak, nélkülük nem sikerült volna.


Comments are closed.