Elsőnek nem is olyan rossz

Oláh Zoltán élete első Rallye2-es versenyén állt rajthoz a Baranya Kupán, ahol is Schmidt Ádám próbálta segíteni a versenyzését a jobb oldali ülésről. A Solid Racing Team párosa sikeresen célba ért és a 13-as kategória ezüstérmét is megszerezték. Ádámmal beszélgettünk a versenyen történtekről. 

Az első interjú veled az oldalunkon. Mit kell tudnunk az Oláh Zoltán – Schmidt Ádám páros eddigi autóversenyzői pályafutásáról?

– 2007-ben kezdtem el aktívan navigátorkodni egy Ladában. Azóta nagyon sok autóban megfordultam. Ezalatt az idő alatt sok kupával és egy bajnoki címmel is gyarapítottam a gyűjteményemet. Nemrégiben lehetőséget kaptam a csapatomtól, a Solid Racing Team-től, hogy Zolit mint első versenyes pilótát segítsem minden probléma nélkül célba érni. Amint azt az eredmény is mutatja, úgy gondolom, sikerült.

Az idei évben mi történt eddig veled?

– Én egész évben Lángi Attilával megyek, de mivel ez nem ütközött egyik közös versenyünkkel sem, ezért is tudtam beülni Zoli mellé az Ibizába.

A Baranya Kupa egy prológgal kezdődött Komló belvárosában. Egy előkelő tizenötödik hellyel fejeztétek be a gumik közötti szlalomozást.

– A prológot már a kezdés előtt átbeszéltük Zolival, hogy nem egy utcai N-es első kerekes autónak való szakasz, ezért abban állapodtunk meg, hogy pontosan, az autó adottságainak megfelelően, de sajnos különösebb látvány nélkül megyünk végig rajta.

A szombat reggeli esőnek nem nagyon örültetek…

– Ez így van, mivel korlátozott volt a felhasználható gumik köre, ezért nem tudtunk jó megoldást találni a szervizparkban lévő száraz út és a rajtban ránk váró leszakadó eső kombinációjára. Erre most mondhatjuk, (mint a nagyok) hogy elgumiztuk magunkat. 🙂 Emellett az eső még a tapasztalt pilótáknak is kihívást jelent, nemhogy egy első versenyes sofőrnek.

Aztán felszáradtak a pályák és a egyre nagyobb kedvetek lett versenyezni is.

– A felszáradt pályán a jól megírt itinerrel egyre nagyobb kedvvel és bátorsággal tudtunk folyamatosan javítani az időnkön, ami a végeredményen meg is látszott. A tapasztalatommal és a pályaismeretemmel, remélem hozzá tudtam segíteni Zolit, hogy folytassa ezt az utat, mert igaz a mondás hogy a kilométerekkel jön meg a tudás és úgy gondolom, hogy jó irányba halad az egyre jobb teljesítményhez.

Az idei évben milyen terveitek vannak még?

– Ha minden jól megy, akkor októberben még egy Rallye3-as versenyen ülünk egymás mellett, mert én a többi versenyre Lángi Attila mellett vagyok elkötelezve. Nagyon köszönöm a Solid Racing Team-nek a lehetőséget, nekem is nagy kihívás volt egy első versenyes sofőrt bejuttatni a célba. Örülök és megtiszteltetés, hogy rám gondoltak, hogy ezt a feladatot teljesítsem. Köszönöm a páromnak, hogy a versenyek miatti sok távollét ellenére is kitart mellettem, támogat és izgul értem. 

Comments are closed.