Első versenynek óriási élmény volt

Kiss László Zsolt és Dudás György a tavalyi évben találkoztak először egy kunmadarasi versenyen, ahol Lacinak megtetszett Gyuri navigálása. Az idei évben az összes északon rendezett Rallye3-as versenyen szeretnének indulni. A srácokkal a parasznyai verseny után beszélgettünk.

Először is mit kell tudnunk a párosotokról?

Kiss László Zsolt: Ez volt az első versenyünk együtt a Gyurival. Tavalyi évben Kunmadarason találkoztunk először, ott beült mellém egy körre navigálni és nagyon inspiráló volt, ahogy a pályát diktálta.

Dudás György: A kunmadarasi versenyeken ismertük meg egymást tavaly. Az egyik gyorsasági szakasz előtt kérdezte meg tőlem a Laci, hogy nem-e lenne kedvem beülni mellé egy körre. Jó volt az autóban a hangulat, segítettem neki, amiben csak tudtam. Januárban megkeresett, hogy komolyabban szeretne versenyezni és ezt csak velem tudja elképzelni. Jól esett, hogy rám gondolt és azonnal igent mondtam. Azóta együtt dolgozunk és jó barátságba is lettünk.

Az autót már láthattuk versenyezni magyar gyorsasági szakaszokon?

Dudás György: Az autó tavaly kisebb futamokon ment, illetve a Szilveszter Ralin ki volt adva bérbe én ennyit tudok az előéletéről. Az idei évben teljesen új designt kapott, ebben a “ruhájában” most láthatták a pályára kilátogató nézők először.

Ha jók az információim, Laci még nem versenyzett ezen a pályán. Sikerült jól felírnotok a szakaszt?

Dudás György: Én már korábban is mentem ezen a szakaszon és akkor mind a két esetben hosszabb volt a pálya, így nem volt gond a pálya felírásával. Jó összhangban zajlott a pályabejárás.

Mi történt veletek a versenyen?

Kiss László Zsolt: Az autóban nagyon jó volt a hangulat, Gyurika tudja, hogy mit csinál. 🙂 A pályát is sikerült jól felírni.  Első versenynek óriási volt, miután már a kezdeti izguláson túl voltunk. 

Dudás György: Az első gyorsaságit elspóroltuk, az még ismerkedős volt, utána folyamatosan egyre jobbakat sikerült mennünk. Nagyon jó hangulat volt az autóban, sokat fejlődtünk a verseny alatt.

Sikeresen célba értetek. Elégedettek vagytok az elért eredménnyel?

Kiss László Zsolt: Elégedettek vagyunk az eredménnyel, csak egy büntetés miatt sajnos lecsúsztunk a dobogó második fokáról… 

Dudás György: Sikeresen célba értünk, teljesítettük mindegyik gyorsasági szakaszt. Az FWD3 kupa harmadik helyét sikerült elhoznunk. Összességében elégedettek vagyunk az első közös versenyünkkel.

Láthatunk még benneteket versenyezni az idei évben?

Kiss László Zsolt: Az autóval is ez volt az első versenyünk és biztosan lesz még, ha minden úgy alakul, ahogy mi szeretnénk, akkor rajthoz állunk az idei összes északon rendezett Rallye3-as versenyen.

Gál Janikának hatalmas köszönet az odaadó munkájáért, nélküle nem sikerült volna rajthoz állni. Köszönöm a páromnak és a családomnak, hogy ösztönöztek ebben a hobbimban. Csabinak a dekort, hogy készen lettünk időben.

Dudás György: Mindegyik északi Rallye3-as versenyen indulni szeretnénk, egy-pár versenyen délen is indulni fogunk, az év végen a Szilveszter Rallye pedig kihagyhatatlan, ezt már most megbeszéltük.

Köszönet a családjainknak, barátainknak, támogatóinknak. Külön köszönet a páromnak, aki mindenben támogat! Külön köszönet Gál János barátunknak.

Zsomar-ker kft., Obvio Media&invest kft., 31.sz villanyszerelő kft., Profi tax center., Best tyre Kft., Baromfiudvar., Bakery., Naturgold., H euro consult bau.

Comments are closed.