Első élmények a ralikrossz pályán

Németh Balázs és keresztfia Németh Norbert a legutóbb Ádándon rendezett R-Cup Challenge harmadik fordulójában tesztelgette a jó öreg Volkswagen Golfot. A srácokkal beszélgettünk a verseny után. 

Mit tudhatunk a Németh család eddigi autóversenyzői karrierjéről?

Norbi: A keresztfia vagyok Balázsnak. Két éve egy N-es Suzukival kezdtem versenyezni, majd át lett építve GTI-re, ezt követően jött ez a Golf-os lehetőség, majd megtörtént a váltás. Igazából most szokjuk az autót, sokat nem tudtunk vele menni még.

Balázs: A 2000-es években kezdtem a ralizást, mint pilóta és navigáltam körülbelül tíz évig. 

Az Ádándon rendezett R-Cup versenyen felváltva használtátok a jó öreg Volkswagent. Amikor váltjátok egymást az autóban, mit kell átállítani ahhoz, hogy komfortosan érezzétek magatokat benne?

Norbi: A verseny közben nem kellet állítani az autón semmit, úgy lett minden összerakva, hogy mindkettőnknek jó legyen.

Mi történt veletek a verseny folyamán?

Balázs: Nagyon tetszett a pálya, élveztük a versenyt, teszteltük az autót. Ez volt az első alkalom, hogy ralikrossz pályán mentünk és ekkora sárban. Volt egy kis probléma, a fűtőmotor nem működött, ezért párásodtunk, a kör végére már teljesen vakon vezettünk…

A futamok után próbáltátok egymás között megosztani a pályán szerzett tapasztalatokat? Jó szájízzel hagytátok el a pályát a nap végén?

Norbi: Természetesen minden kör után megbeszéltük a történteket. Három körben egymás mellé ültünk be, segítettük egymást. Jó szájízzel hagytuk el a versenyt, tetszett nagyon.

Mik a tervek a jövőben az autósporttal kapcsolatban?

Norbi: Jövőre szeretnénk menni amatőr ralikrosszban és amatőr rally versenyeken.

Köszönjük a Lóti-Futi Kölcsönzőnek a támogatást, barátomnak, Bandinak az autó felkészítését.

Comments are closed.