Előfutással melegítenek a versenyekre

Foczkó Ákosék az idei évben is kettős szerepkörben tetszelegnek a hazai rali mezőnyében. A szombati napok Rallye2-es előfutását másnapra a MARB éles versenye váltja. Ákossal beszélgettünk a kettős terhelés előnyeiről.

A borsodnádasdi versenyre egy Eger Ralis előfutással melegítettetek be.

–  Így van, idén a másodosztály színeiben futunk elő, hogy másnap a MARB-on támadhassunk. Ez kicsit segít “tesztelni” is a másnapra, Balázzsal is többet tudunk menni, összeszokni. Na meg persze tudunk önfeledten a nézőknek autózni, úgyhogy csupa pozitívum.

Másnapra nem maradt egy kicsit a kezedben a “bugi”? 🙂 

–  Könnyen át lehet állni, a téli gumi csúszik, ha kell, ha nem, a slick pedig tapad, szóval ha az ember tudja az íveket, akkor simán megy minden. Azért egy-két helyen belehúztam a kézit, néhol indokoltan, néhol talán csak az érzés kedvéért. 😀

Az első kettő gyorson több mint 24 másodperc hátrányotok volt, az első helyen száguldozó Buksihoz képest.

– Nagyon jeges és csúszós volt az út, inkább lassabban haladtunk, kiszámíthatatlan ilyenkor az út és célba szeretnénk érni minden versenyen. A legfontosabb, hogy a kategóriánkba legyünk a legjobbak, az abszolút értékelés egyelőre nem a fő szempont, de persze igyekszünk majd nyerni ott is.

A következő négyből viszont hármat megnyertetek, de ez már kevés volt a győzelemhez.

– Ahogy száradt fel az út, úgy lehetett minél jobban autózni, már nem kellett figyelni a jégre, csak néhol volt vizes, sokat kaptunk nagyon az elején és rövid volt a pálya, így nem tudtunk előrébb jutni, de így is nagyon elégedettek vagyunk.

Utólag átgondolva nem volt sok a hétvégi “kettős terhelés” a számotokra?

– Nem, tavaly ORB-be mentünk, ott is ugyanennyi kilométert mentünk, sőt még többet is. Ez így rendben van teljesen.

Következik a Miskolc Rallye. Újra előfutás és MARB küzdelem?

–  Igen, egész évben ez lesz a felállás, kivéve talán a Pécs és a Szombathely, ahol végre először mehetünk murván, feltéve ha minden jól megy. Ezen a két versenyen, mivel nem ütközik MARB futammal, ORB előfutók leszünk.

Köszönjük a szervizcsapatnak a munkát, a családomnak és a támogatóknak a támogatást, a Kasza Motorsportnak az autó felkészítését és Vági Bencének a finom gulyást! 😀

Comments are closed.