Elindultak egy úton…

Neukirchner András és Pardi Kata már a tavalyi évben is bizonyította a versenyeken, hogy számolni kell velük az abszolút első helyért folyó küzdelemben. Az idei évnek úgy kezdett neki a páros, hogy a bajnoki cím megszerzéséért akarnak küzdeni a Rallye2-es bajnokságban. Az Eger Rallye kalandosra sikeredett a számukra, de inkább Kata beszéljen az olvasóinknak a versenyük történéseiről.

Az idei évet is “Neu” mellett tervezed végig navigálni?
Igen, egész évre tervezünk Bandival, reményeink szerint az összes Rallye2-es futamon részt tudunk venni.

Kimondhatjuk, hogy célotok az abszolút Rallye2-es bajnoki cím megszerzése?
Abszolút kimondható! 😀 Így is indultunk neki az évnek, hogy az idei cél a bajnokság legfelső fokán végezni.

A verseny első kettő gyorsaságija után lőtávolon belül voltatok az első helytől, aztán a harmadik gyorsaságin sok időt veszítettetek…
Nem különösebben akartuk forszírozni, főleg nem a szuhai gyorsot. Elsődleges szempontunk volt, hogy célba érjünk, lehetőleg az abszolút első öt hely valamelyikén, a biztos pontszerzés céljából. Közben a technika is megviccelt minket, többek közt a kuplung sem végezte a munkáját rendesen és az üzemanyaghíd is megrepedt.

Aztán a negyedik gyorsaságit Verpelét és Egerszalók között “idegből” behúztátok.
A végáttételünk leginkább ezen a pályán kedvezett, így ha nem is feltétlen idegből, de nagyon jót autózva sikerült valóban az autó teljesítményéhez, illetve a mi tudásunkhoz méltó időt jönnünk.

Lifteztetek rendesen, hiszen az utolsó előtti gyorsasági után még a dobogóról is lecsúsztattok az abszolútban.
A parádsasvári gyorsaságit nagyon elspóroltuk, defektet is kaptunk, bár valami égi segítséggel sikerült lehozni az autót, a felnink eltört és tojás alakú lett. A többiek előtt le a kalappal, brutálisan jó időket jöttek, mi inkább óvatosak voltunk, és nem kockáztattunk.

Végül mégis abszolút második és egy 5-ös kategória első hellyel térhettetek haza!
Szerencsénk volt, hogy a Verpelét esett utoljára, hiszen itt volt lehetőségünk erősen faragni a hátrányunkon, illetve, amit nagyon sajnálunk, hogy Papp Arniék ezen a gyorson kiestek, és ezáltal kerülhettünk mi is előrébb. Rendkívül ügyesek voltak, megérdemelték volna az első helyet.
Nekem pedig ez volt az első alkalom, hogy abszolút értékelésben dobogós helyen végeztem, nagyon boldog voltam, vagyok. Elindultunk egy úton… 😉

Köszönöm férjemnek, hogy mindig támogat, és mellettem van, ifj. Fogarasi Attilának és csapatának az üzemanyag hidat, illetve a szervizt.

Találkozunk Miskolcon!

Comments are closed.