Elérték az év elején kitűzött célt

Barabás Olivér és felesége, Eszter az év elején kitűzött célt a bajnokság utolsó versenyén Orfűn elérte, hiszen a kategóriájukban a harmadik helyen végeztek a Déli régióban. Olivérrel foglaltuk össze az idei év utolsó Rallye3-as versenyét és visszatekintettünk az elmúlt versenyekre is. 

Elérkeztünk az idei év utolsó versenyéhez. Minden mindegy alapon érkeztetek Orfűre?

– A Déli régió A1.6 Lada Kupában harmadik helyen álltunk a verseny előtt. Szerettük volna ezt megőrizni. Nem volt könnyű dolgunk. Nagyon jó kis kategória a miénk és komoly csaták szoktak kialakulni. Viszont nagy öröm a számunkra, hogy itt az év vége felé már mi is oda tudunk érni az elejébe.

Melyik irányban szereted jobban ezt a szakaszt és miért?

– Most idézném Szauer Gergőt. “Pont azt a szakaszt szeretem, aminek a rajtjában vagyunk.” Mindkét irány tetszett! Izgalmas volt, hogy most több lassító is kikerült az előző évekhez képest.

Reggel még kicsit csúszós volt a pálya… Majd egyre jobban belejöttetek és az időitek is javultak.

– Igen csúszós volt, de ez várható volt, nem lepett meg. Sajnos a negyedik gyorsra tudtuk beállítani a motorunkat optimálisra. Innentől jött a javulás időben. Az utolsót már direkt spóroltam el. Nagy volt az előnyünk, kár lett volna valami butaságba belemenni.

Kategóriátokban magabiztosan sikerült megszereznetek a harmadik helyet!

– Kókáék kiesése után tűnt úgy, hogy meg tudjuk szerezni a harmadik helyet. Szerintem minden versenynek a célban van vége, magabiztos nem lehet az ember egy technikai sportban.

Hogyan értékelnéd az idei éveteket és mit tartogathat számotokra a jövő?

– Sikerült a Déli régió A1.6 Lada Kupa harmadik helyezését bezsebelni. Az országosban sem állunk rosszul, de azt még meg kell várni, hogy az illetékesek kiszámolják. Ez volt az első évünk A1.6-ban. Ez volt a célunk, hogy ebben a kategóriában valami dobogós helyezést sikerüljön szerezni. A bózsvai esésünk után már nem voltam biztos benne, hogy menni fog. De sikerült és boldogok vagyunk ettől. Idén mi befejeztük a versenyzést, össze kell szedni magunkat is és a kocsit is. Szeretnénk jövőre is ugyanígy A1.6 -ba menni.

Nagyon köszönjük a sok segítséget a családunktól, barátainktól, szervizes fiúktól, (Süninek, Eriknek, Csigának) Bajor Zoli bácsinak, szurkolóknak, fotósoknak, videósoknak. Köszönjük a rendezőségnek a versenyt. Köszönjük a kategóriatársaknak a versenyzést! 😉 Köszönjük a RallyFeelingnek a munkáját.

Comments are closed.