Egyszerűen csak erre van pénzük

Kiss Péter a tavalyi Santa Domenica Ralin versenyzett utoljára, majd elkezdett egy új autót építeni, ami természetesen ismét egy Trabant lett. Az autó építése kicsit elhúzódott, és a múlt hétvégén rendezett Rallye3-as versenyen debütált Orfűn. Péterrel beszélgettünk a versenyről és arról is, hogy miért pont a Trabi. 

Nagyon régen láttunk versenyezni…

– Igen, sajnos pont egy éve. Santa Domenicán mentünk utoljára és ezt követően álltunk neki egy új autó építésének, ami eddig tartott. A nulláról egy új kocsi építése mindig sok idő és pénz, még ha egy Trabantról beszélünk akkor is, főleg a mai szabályoknak megfelelően. A másik része, meg hogy ez egy Gruppe2 Historicos autó lett, tehát magasra tettük a mércét.

Milyen céllal lehet egy Trabanttal elindulni az adott versenyen?

– Őszinte leszek. Erre van pénzem, és ez az a kocsi, amit úgy érzem még tudok uralni. Nem szeretnék 180 km/h-val az erdőben egy kanyarban megúszott, akár Suzukival a fák között végezni. Ez legalább nem megy annyival. 😂😂😃😀 Valamint a Trabi feeling, én még mindig szeretem és már különlegességnek is számít.

Változatos versenyen vagytok túl az orfűi Rallye3-as futamon, hiszen volt csúszós fehér aszfalt, technikai hiba, sötétben versenyzés…

– Így van, itt aztán most volt minden, a pálya szuper és változatos, tetszett is nagyon. A sötéttől féltem kicsit, ezt be kell vallanom, régen mentem így és nincsenek jó emlékek. Viszont sikerült legyőzni a félelmet és leértünk épségben. Az autóval voltak gondjaink igen, pedig a verseny előtti teszten minden rendben volt. Itt csak a nap végére jöttünk rá, mire már az összes elektromos dolgot kicseréltük, hogy nem is az volt a baj, mert az autó nem ment száznál jobban még lejtőnek sem, hogy a karburátor el volt repedve és fals levegőt szívott. Ezért nem ment.

A kategóriátokat viszont simán nyertétek! 🙂

– Nem volt nehéz dolgunk, be kellett érnünk. Markó Tibi nagyon rendes volt, fel szeretné karolni ezt a kihalófélben lévő kategóriát. 🙂

Tavaly indultatok a Santa Domenica Ralin. Idén is tervben van?

– Igen, az bakancslistás verseny volt, végigcsináltuk, de az nem egy Trabantnak való verseny, inkább én akartam rajta menni, mint a Trabi, szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi!

A jövőben lehet arra lehetőség, hogy végre több versenyen induljatok?

– A következő versenyünk, ha minden jól megy és a pénz is meglesz rá, akkor a Szilveszter Rallye lesz, az még nagy bakancslistás számomra. Jövőre szeretnék teljes Rallye3-as évadot menni és a Legend!! Igen a Rallye Legend! Szeretnék ott is indulni ezzel a kis autóval, ki tudja, hátha vihetem egy kört, majd Ken Blockot. 😂😂😂

Köszönöm szépen az M speciál csapatának az autót, remek munkát végeztek, a navigátoromnak és a családomnak a kitartást és persze a szponzoroknak, hogy elkészülhetett az autó!!!

Comments are closed.