Egy sikeres év méltó befejezése

Hoffer Zsolt jó szájízzel gondolhat vissza a mögöttünk hagyott esztendőre, hiszen sikerekben és bajnoki címekben gazdag bajnokságot tudhat maga mögött. A Szilveszter Rali ezek után már csak hab volt a tortán, ahol Zsolt jó hangulatban autóztatta meg barátait, ismerőseit.

Mielőtt rátérünk a Szilveszter Rali eseményeire egy pár mondatban foglaljuk össze a 2017-es éveteket.

A 2017-es évünk talán az egyik legjobban sikerült versenyévadom volt. Minden körülmény jól összeállt és sikerült a kategória mellett az ORB 2WD-t is megnyerni!

Milyen szempontok alapján választottál navigátorokat erre a versenyre?

A Szilveszter Rallye 2017-re kiváló partnerem a Noreg Információvédelmi Kft. ügyvezetőjét választottam. Kőrös Zsolt úrral már többször beszéltük, hogy szívesen megismerné a Rallye élményét közelebbről. A Szilveszter Rallye-n ezt meg is valósítottuk. Az első versenynapon nem tudott Zsolt jelen lenni. Régóta terveztük már nagyon kedves barátommal, hogy gurulunk egyet, melyre Zsolt távollétében lehetőség nyílt. Az urat igen sokan ismerik Makai Gergelyről, vagy ahogyan az autósportban ismerik, MGR Images. Gergő a Mitropa Rallye Cup sorozat abszolút 3. helyén végzett és igen komoly navigátori ismereteket szerzett. Ezúton is gratulálok neki a Mitropa eredményhez és ahhoz is ahogyan nekem diktált pályabejárás nélkül.

Jól érezték magukat a srácok? 🙂

A teszttel kezdeném, ahol nem a legmegfelelőbb gumival tudtam menni, de a Mecsek után szükséges volt, hogy újra autóba üljek. Picit tudtunk menni Zsolttal, ahol kipróbálhatta, hogyan tud navigálni. Nem volt rossz, de tudtuk, hogy az igazi megmérettetés a verseny lesz! Pár menetet tudtam menni, amelyek alkalmával több különleges utasom is volt. Kiemelném id. Reisz János urat, aki a motorsport történelem különleges alakja. 1956-ban a franciaországi Monthlery pályán rendezett 24 órás Bol’dor-i futamon kategóriagyőzelmet szerzett egy 250-es Pannónia nyergében. A jobb egyben ülve is lenyűgöző személy volt, igazi élmény volt a 88 éves sportemberrel autózni. A teszt során egy lánykérésben is közreműködtünk és két különleges ember egyik legfontosabb napjában kaptunk szerepet. Ezúton is sok boldogságot kívánunk Rózsa Gábornak és Vajda Anettnek. Az első versenynapon Makai Gergő a 2016-os itineréből diktált, amelyet Várkonyi Szabolccsal készítettek. Gergővel egy métert sem mentünk előtte és a hátsó abroncsom sem volt versenyzésre alkalmas állapotban, igen erősen kopott volt. Ez utóbbi miatt egy igen tempós részen komolyat forogtunk az első gyorson, valamint négy autót is megelőztünk. Így 11 helyezéssel kezdtük a futamot, amelyet a másodikon már javítottunk és feljöttünk a 6. helyre. Köszi Gergő, igazi élmény volt!  A záró nap 4 gyorsaságiján Kőrös Zsolt navigált. Zsolt lelkesen egy igen különleges – kinyomtatott – itinerrel készült. Vele is tudtunk lépésről lépésre gyorsulni, sőt az utolsó gyorsunk komoly lehetett volna, de sajnos egy visszafordítóban túlcsúsztunk, tolatnunk kellett és alig vette fel a fordulatot a kisautó. Sok időnkbe került és csak 8,6 mp-el kaptunk a kategória elsőtől. Kőrös Zsolttal az élményért jöttünk és meg is kaptuk, sőt a kategória harmadik helyéig fel tudtuk verekedni magunkat. Zsoltnak is köszönettel tartozom, nagyon megtisztelő volt vele menni.

Bár nem az eredmény számított, azért csak sikerült behúzni egy kategória harmadik helyett!

A harmadik helynek nagyon örültem, hiszen így Zsolt tudott a kisfiának serleget vinni és a díjátadón együtt állhattunk fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Igen sok jó autó és pilóta volt ezen a futamon, ezért így támogatót autóztatva, támogatói navigációval remek ez az eredmény. De ki kell emelnem Lukács Csucsu-t, aki fantasztikusan ment a kis R2T-vel, Berényi Lacit, aki magabiztosan nyerte a futamot és ifj. Kanyik Antiékat, akik egy komoly hajrával közelítettek meg minket.

Mik a tervek 2018-ban?

2018??? Ebben az évben szeretnék Bunkoczi Lacival versenyezni és ha támogatóink is lehetővé teszik, akkor a Mitropa Rallye Cup-on szeretnénk menni. Ezen még dolgoznunk kell, de ez a célunk. Ha biztossá válik, hol tudunk menni, azt a RallyFeeling.hu olvasóival megosszuk!

Köszönjük támogatóinknak, partnereinknek, családunknak, hogy 2017-ben versenyezhettünk és közösen megjelenhettünk.

Mindenkinek sikeres, Boldog Új Évet Kívánunk!

Köszönjük támogatóinknak, hogy bizalmat szavaztak nekünk: RISKA- Alfölditej Kft; NOREG Információvédelmi Kft.; Opel Southeast Europe Kft., Opel AutoPalace Kft,; RIPCA-Castrol Mintabolt; Inventíva Kft,; ORFK-OBB; Hama Kft.; Info-Szolg Kft.; Jász-Plasztik Kft.; Bubee Hungary Kft.; KITE Zrt.; Tonicafashion Kft.; Emelőgép Kft,; Uhu Trans Kft,; Lamax kamerák forgalmazója a ESBR Kft.; Cardesign.hu; Webbase flottakövető rendszer.

Comments are closed.