Egy kombi nem csak bevásárolni jó

Kövy Gábor egy nem szokványos autóval versenyzik, hiszen ritkán láthatóak kombi rali autók  a versenyek gyorsasági szakaszain. Honnan jött az ötlet és miképpen sikerült a Santa Domenica saras verseny? Gáborral beszélgettünk a verseny utáni napokban.

Első interjú veled a RallyeFeeling.hu oldalán. Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi autóversenyzői pályafutásodat az olvasóinknak?

–  Sziasztok! A Mecsek lábánál lakom, így rali versenyekre már kiskorom óta folyamatosan járok! Körülbelül tíz éve Ladázok, de 2013-ban indultam az első szlalom versenyen egy Lada 2106-tal! Majd 2014-ben elkezdtem építeni az első versenyautómat, egy Lada 2103-at, ezzel 2015 és 2016-ban versenyeztem az itteni Mini Rallynak hívott versenyeken! A kombi 2016 végén épült, azóta vele szórakoztatjuk a pályák szélén lévő nézőket!

Lada kombival nem sokan versenyeznek… Miért ez a furcsa autóválasztás?

– A kombi úgy jött, hogy 2016-ban totálkárra vágtam a “duplaköröst”, (Kétszer borultam…) miután odajött hozzám az egyik barátom, ifj Boros Zoltán, hogy ott a kombi kaszni, vigyem el! Mivel addig sem a megszokott Ladákkal versenyeztem, így belefogtam a kombi projektbe!

Mi történt veletek az idei évben?

– Idei évben nem sokat mentem, sok volt a technikai hibánk, illetve a motor is elfáradt… Kicsit összeszedve magunkat egy új motorral vágtunk neki a horvát versenynek.

A Santa Domenica versenyre, visszatérő vendégek vagytok. Bejön nektek a verseny feelingje?

–  Santa Dominikán tavaly voltam először, Szabó Sziszike barátomnak segítettem a szervizben! Ott “írtam fel” a bakancslistámra, hogy itt egyszer kell mennem! És összejött!!! 🙂

Az idei verseny nem volt sár- és vízmentes…

– Az ide pálya nagyon brutális volt! Végig a nézőknek próbáltunk autózni! Kalandban nem volt hiány! Az első körben egy kicsit lámpalázasak voltunk, illetve utolértünk egy horvát versenyzőt is… Második körben a töltés elment. Harmadik körben a cél előtt körülbelül 300 méterrel kiszakadt a bal hátsó kerék, de a szuper szervizcsapatunk összerakta, így tudtuk folytatni! Negyedik körben leszakadt a kereszt stabrud, ami kibökte a kereket, de még így is célba értünk! Beérve a szervizbe jó pár néző odajött gratulálni és az egyik ráírta a koszos ablakra, hogy “the best”, na ott az egy nagyon jó érzés volt!

Milyen terveitek lehetnek ezzel az autóval még a jövőre nézve?

– A kombit kicsit gatyába kell rázni, mert ez a verseny tönkretett pár dolgot! Az autó nem felel meg a sprintes elvárásoknak, így marad a Mini Rally, illetve a szlalom verseny, de csakis a nézőknek autózunk! 😁

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki kicsit is hozzájárult, hogy ez az álom létre jöhessen! Tóth Zoltánnak (főszerelő úrnak) mindent IS! Szabó Szilárdnak a szervezést! Navimnak, Simon Andrásnak és a Nestro Hungária Kft-nek! Kovács tesóknak! Kis családomnak!

Comments are closed.