Egy darázs okozta a problémát

Barabás Olivérék minden versenyre becsületesen felkészülnek, de egy a műszaki problémát előidéző darázsra ők sem számíthattak… Olivérrel beszélgettünk a Bakonya Rallye után.

Hogyan készültetek a Bakonya Ralira?

– Magyarbóly után letámasztottam a kocsit és a verseny előtti pénteken kezdtem ledrótkefézni a sarat az aljáról, majd átnéztem tüzetesen az autót. Kartervédőt kellett cserélni, mert sajnos eltört a régi. Vásároltunk új Yokohama A048-as gumikat és hozzá felniket is. 😀

Milyen a logisztikája egy versenynek a ti szemszögötökből?

– Pénteken összepakolunk mindent, aztán elindulunk a szállásunkra. Jobb híján én húzom le a versenyautót. Szombaton készülünk az átvételekre. Ha azokkal végzünk, akkor indulunk pályát járni. Szerencsére itt már mentünk tavaly, így azért már könnyebb dolgunk volt. Sok videót nézek a verseny előtt, szerintem ezekből is tanulok sokat. Következik a szervizhely kialakítás. Délután eligazítás, rajtszámosztás és vissza a szállásra, kicsi pihenés, lazulás. Vasárnap reggel pedig mehetünk versenyezni. Estefelé irány haza! 😉

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Az első gyorson derült ki számunkra, hogy nem úgy megy a kocsink, ahogy szokott. Mindenki panaszkodott, hogy most gyengébbek a kocsik, így nagyon nem is törődtem vele. Nagyon meleg volt és betudtuk annak. Aztán az első szervizben belenéztem a karbiba és az egyik fúvókába benne volt egy darázs! Kiszedtük onnan és ettől rögtön jobb lett a kocsi. Remekül működött minden innentől.

Melyik irányban tetszett jobban a pálya?

– Nekünk mind az öt gyorsasági nagyon tetszett. Sokkal jobban mentünk, mint tavaly. Jó, hogy hosszabb lett a pálya. Mentünk volna még egy hatodikat is, de az sajnos elmaradt.

Az elért eredményekkel elégedettek vagytok?

– Lada A1.6 kupában ötödikek lettünk. Szerettünk volna előrébb végezni, de ez most így alakult. Jó kis csaták lesznek ebben a kategóriában és remélem, hogy bele tudunk szólni az elejébe. Azzal elégedett vagyok, hogy magunkhoz képest jobban mentünk és nagyon jól éreztük magunkat!

Mik a tervek az év második felére, tervben van még az északi régióban való versenyzés?

– A következő verseny amire készülünk, az a Bózsva-Telkibánya. Idei tervünk, minél több Rallye3-as versenyen menni. Meglátjuk mennyi jön össze.
Köszönjük szépen a Balatonyi Rallye Teamnek ezt a remek versenyt. Köszönjük a szurkolóknak, hogy kitartottak ebben a hőségbe és esőbe is! 😉 Köszi a szervizes fiúknak: Horváth Attila Csiga, Varga Tomi! Mindenkinek, aki hozzátett, hogy mehessünk! 😉
 

Comments are closed.