Egy biztonságos második hely a Salgó Ralin

Bencs Zoltánék egy kicsit dekoncentráltan kezdték az idei Salgó Ralit, de gyorsról gyorsra tudtak javulni és magabiztosan őrizték a kategória második helyét, miközben az abszolút Rallye2-es értékelésben is bejöttek a legjobb tíz közé. Zoltán értékelte a nógrádi hétvégét. 

A biztos dobogós helyezés reményében érkeztetek a Salgó Ralira, ami azért az 5-ös kategóriában nem mindig egyszerű.

– Hát, mi tagadás az előző versenyek tapasztalatából ezt lehetett levonni, de a technikai sportban nem mindig lehet száz százalékra venni semmit. Bármi közbejöhet, de szerencsére most minden rendben volt.

Melyik pályát vártátok a leginkább és melyiket a legkevésbé?

– Talán Ceredet, azt régóta kedvelem, de a Vizslásin nem igazán érzem magam magabiztosnak.

Mi történt veletek a verseny kilenc gyorsaságija alatt?

– Reggel bealudtam az első gyorson, aztán egészen jól éreztük magunkat, bár az első körben elfogytak a gumik. Így felraktunk négy régebbi, ámbár jobb állapotú és márkájú gumit és meglepődve jól muzsikáltak. Ekkor már stabil volt a kategória második helyezés, az abszolút volt a kérdéses. Eléggé szorosan voltunk a tizedik hely környékén, ami ebben a megerősödött Rallye2-ben szerintem nem rossz hely.

Mátrakeresztes és Mátraszentimre között az esős pályán igencsak sokat kaptatok, de az autónak nem esett semmi baja.

– Hát igen, nem mertem kockáztatni a kategória második helyet, inkább biztonságra mentem.

Az 5-ös kategóriában magabiztosan szereztétek meg a második helyet és a Rallye2-es abszolút értékelés kilencedik helyezése sem annyira szégyellni való eredmény.

– Mi is így gondoljuk, hiszen sok gyors és hozzánk képest fiatal versenyző van idén a Rallye2 mezőnyében akik között szép eredmény szerintem egy abszolút kilencedik helyezés.

Milyen eredményt tudtok még elérni az év végi összetettben?

– Még nincs hivatalos eredménytábla, de a mi számításunk szerint biztos az év végi második helyünk a kategóriában, de majd ha lesz eredménytábla, akkor látunk tisztán.

Borsod Race Média Kft., Univer-Car Kft., DS Bolt, Metal Sound Kft.

 

Comments are closed.