Egészen más adrenalint adott

Krajnyák Petra és navigátora Kása Balázs élete első Rallye2-es versenyét teljesítette, a cseppet sem könnyű zempléni pályákon. Petra még pár nappal a verseny után is izgalommal a hangjában beszél a hétvégi Nyíregyháza Raliról. 

Honnan jött az ötlet, hogy induljatok a Rallye2 mezőnyében a Nyíregyháza Ralin?

– Az ötlet a csapatfőnöktől jött. Egy nap felhívott, hogy indulunk. 😀 Nagyon örültem a hírnek és kérdések nélkül megbíztam a döntésében.

Mennyiben igényelt másfajta felkészülést tőletek ez a verseny?

– Sajnos sok időnk nem volt felkészülni, mert a Nyíregyháza Rallye előtt négy nappal még a MARB bajnokavató futamán vettünk részt. Sűrű volt az év vége, de legalább edzésben voltunk. 🙂

Sajnos a városi Szuperspeciált igencsak “elnyelte” a köd… Az autóban lehetett valamit élvezni a városi szakaszból?

– A pályafelírások után azt a szakaszt vártam a legjobban, hiszen ott minden eddigi tapasztalatomat tudtam volna kamatoztatni (pályás, sprint) és a Picantonak is feküdt volna. Sajnos semmit nem lehetett látni, egy helyen túl is csúsztam, mert fogalmam sem volt, hol kezdődik a kanyar.

Mi történt veletek a szombati nap folyamán a gyorsasági szakaszokon?

– Az első szakasz nagyon nehéz volt… Köd volt és akkor még nem tudtam mire számítsak. Nagyon gyorsan történt minden, izgulni sem volt idő. Az utolsó három gyors elmaradt, olyan köd alakult ki ismét és sajnos egy autó úgy beesett, hogy etapként kellett teljesítenünk azt a szakaszt. Óriási kihívás volt a murva és a sötét-köd kombináció, nem sok tapasztalattal rendelkeztünk ezen a téren. Összességében nagyon jól éreztem magam egész nap és még most is izgalmas visszatekintenem, mik is történtek. Persze volt egy kicsi kalandunk is…🙂  Egy egészen más adrenalint és élményt adott, mint az eddigi versenyeim.

Melyik szakasz nyerte el leginkább a tetszéseteket és miért?

– Az Erdőbényéről induló gyors. Talán ott tudtam leginkább kihozni a maximumot magamból és az autóból is, a pálya minősége miatt.

Kedvet kaptatok a másodosztályban való folyamatos induláshoz?

– Ha úgy alakulna, én biztosan nem mondanék nemet…!🙂

Hatalmas köszönet mindenkinek, aki ezt a hétvégét lehetővé tette, csodálatos volt. Köszönöm Kása Balázsnak a navigálást és a hatalmas munkát az egész szervizcsapatnak. Végül, de nem utolsó sorban a rengeteg szurkolást. 🙂

Comments are closed.