Édesapja gyerekkori álmait valósítja meg

Az idei évben robbant be a Rallye3 mezőnyébe Spéder Bence. A fiatal pilóta versenyről versenyre egyre jobb és magabiztosabb időket megy a gyorsasági szakaszokon, ami már az abszolút helyezésben is megmutatkozik. A Sajókaza és Felsőnyárád között rendezett versenyen is simán befért az abszolút tíz közé. A verseny után beszélgettünk az idei évről és már a jövő is szóba került. 

A szemerei versenyen beszélgettünk utoljára, azóta viszont már teljesítettek egy Bózsva Ralit is, ami nem sikerült éppen a legjobban.

– A Bózsva Rali szépen fogalmazva nem sikerült jól. Kezdődött a hosszbordás szíj szakadással, amit orvosolni tudtunk, de kikéstünk a rajtból. Folytatódott váltó problémával, amit sajnos csak úgy tudtunk megcsinálni, hogy a sisakot le kellett vennem, ami a menetlevél leadással jár! Ezután szuperrali keretein belül folytattuk az autózást, ahol a motorvezérlő elektronika makacsolta meg magát.

Mennyire voltál képben a verseny előtt a Sajókaza és Felsőnyárád között elhelyezkedő gyorsasági szakasszal?

– Előtte soha nem voltam még ezen a szakaszon, még nézni sem, ezt azzal pótoltam, hogy már hetek óta minden este belső kamerás videókat néztem róla. Már a videók alapján is nagyon tetszett a pálya.

Az első kört igencsak elóvatoskodtátok… Aztán ahogy száradt a pálya, egyre jobban gyorsultatok, mentetek abszolút negyedik és ötödik időt is, ami végül az abszolút kilencedik helyre volt elég a verseny végére.

– Az első futam az mindig rosszul sikerül, ez sajnos azért lehet, mert kevés versenykilométer van a hátunk mögött és igazából nem tudok még bízni a saját itinerünkben, ami elég nagy probléma! Emellett most először volt olyan gumi az autó alatt, amire azt tudtam mondani, hogy ezzel lehet versenyezni. Az abszolút negyedik és ötödik időt hatalmas örömmel olvastuk. Remélem a következő szezonban, akár meghatározó versenyző párosa is lehetünk a Rallye3-as bajnokságnak!

Tudod kitől származik a következő idézet? “A gyerekkorom álmait Ő megvalósítja, megéli! Ez férfi munka volt Bence! Féltelek, de büszke vagyok rád!”

– Igen, ezt az idézetet édesapám osztotta meg egy képpel. Régen nagyon sokat jártunk versenyekre, ahol beleszagoltam a benzin gőzébe. Először két keréken próbálkoztam, de az előző évben négy kerékre váltottam.

Elvileg az északi régióban már nem lesz több verseny rendezve. Ezzel egyidejűleg nektek is befejeződött a 2019-es esztendő?

– A 2019-es évünk befejeződött, úgy gondolom nagyon sokat fejlődtünk, remélem a következő szezonban legalább úgy tudunk kezdeni, ahogy most befejeztük! Terveink között van a Miskolc Ralin való indulás, a Rallye3-as bajnokságban pedig szeretnénk teljes évet futni.

Köszönettel tartozok támogatóinknak és családomnak: Tarcal Autó Kft., Kona-Therm Kft., Don Patya pizzéria és étterem, Easy design, Jakab-Magyar Fruzsina fodrász, MRT Garage, Balogh József gumiszerviz, Lakatos István, Takács András.

Comments are closed.