Ebből a versenyből is lehetett tanulni

Geiger Máté és Johann Uber az idei évben már két győzelemmel is bizonyította, hogy komolyan kell velük számolni az idei Rallye3-as bajnokságban. A Bózsva Ralin először szerepeltek északon és sajnos már a verseny előtt elszállt minden esélyük a győzelemre… Jó sportemberhez méltóan viszont nem adják fel a küzdelmet és a következő versenyeken is megtesznek mindent a minél több pont megszerzésének érdekében. Mátéval beszélgettünk a verseny utáni napokban. 

Miért pont a Bózsva Ralit választottátok az északi versenyek közül?

Nem terveztük meg előre, hogy melyik északi versenyen indulunk, csak Szemere előtt (mint mindig két verseny között) fejlesztettünk valamit a kocsin és a folyamatos időhiány miatt inkább nem erőltettük. Nem mintha Bózsva előtt időben kész lettünk volna…

Az első napi szuperspeciálon belekóstolhattatok a murvás versenyek rejtelmeibe is… 🙂

Volt nálunk délen régebben “Bakóca Rallye” a versenynaptárban, az igazi murvás futam volt imádtam ott menni, büntetlenül lehet lógatni, mintha hóban menne az ember, amit szintén imádok nagyon! 😁 Szeretem ha megakar előzni a kocsi hátulja! 😊 Tetszett a szuperspeciál, változatos volt, mentem volna még rajta párat.

Szombaton sajnos már az első gyorsasági szakasz után elszálltak a győzelmi reményeitek, hiszen kaptatok egy eléggé “kövér” büntetést…

Pontosabban az első gyors előtt már elszállt… Nem figyeltünk oda a rajtidő pontos betartására és tizenharmadik vagy tizennegyedik autóként rajtoltunk el… Ebből is tanultunk. Nálunk ez kicsit másképp megy, nem szoktunk ehhez hozzá. Következőn már ezt is tudni fogjuk.

Mi történt veletek a verseny további szakaszain?

Autóztunk magunknak, elvárások nélkül. Kipróbáltunk több gumit és életemben először mentem intermedia gumival is esőben ami szintén tetszett. Azt sajnálom, hogy abszolút időt most nem sikerült autózni egyik gyorson sem, de nem baj ez csak még jobban tüzel engem A következő versenyen mindent megteszünk, hogy ilyen ne forduljon többet elő.

Tudjuk az autóversenyben nincsen ha, de a büntetés nélkül meglett volna a dobogó?

Nem tagadom, megnéztem mi lenne ha… Igen, ha kivonjuk az összidőnkből az egy perc negyven másodpercet, egy harmadik helyre talán jók lehettünk volna, de mint említetted, a volna és a ha nem játszik ebben a sportban.

Egy sportember nem adhatja fel és a végsőkig küzdeni kell a célokért, a Ti esetetekben pedig a bajnoki címért!

Jól mondod, nem adjuk fel, mindent elfogunk követni azért, hogy a hátralévő versenyeken bizonyítani tudjunk és reméljük a legjobbakat!

Hatalmas köszönettel tartozok a bózsvai verseny előtti minden segítségért. Galambos Gábornak, hogy foglalkozik velünk és a kocsival. Boskának a buszt, hogy eltudjam juttatni a kocsit a versenyig. Sanyi, Szirom, Márk és Bence pedig év eleje óta velünk és mellettünk van. Teljesen jó a hangulat, így motiváltabb is vagyok és eredmény centrikusabb, mert csak a jó eredményekkel tudom nekik meghálálni a munkájukat! Ritka, de nem a pénz motiválja őket, úgyhogy hatalmas köszönet ezért nekik!!! 👊🏿✌🏿 Szeretném még megköszönni a kölcsön alkatrészeket Tukacs Ákosnak és a Pécsi Inter Cars-nak!

Comments are closed.