Ebben most ennyi volt

Hosszú kihagyás után az idei évben tért vissza Rektenwald Erik a pályákra, és elmondása szerint vegyesen sikerült az idei esztendő. Bár a bajnokságnak már vége, az évnek még nincs, és Erik szeretne még versenyezni egyet az év végén rendezendő Szilveszter Ralin, ha az új autó elkészül addig… 

Milyen célokkal érkeztetek Orfűr

– Természetesen, mint mindenki mi is úgy kezdtük a versenyre készülődést, hogy lemegyünk nyerni. Az új autóval kellett volna már mennünk, de sajnos nem lett készen, így maradt a régi. Nagyon kevés idő maradt az autóval foglalkozni, (verseny előtti két nap) így nem volt túl jó hangulatom az egészhez. Tudtam ez az autó ezen a pályán nagyon kevés lesz. Nincs végsebesség és a motor is gyenge. Megpróbáltunk mindent kihozni belőle…                                   

A másik autót még nem sikerült versenyképessé tennetek?

– Sajnos az autó megmakacsolta magát, a verseny előtt kettő nappal és nem szeretett volna menni Pécsre!  🙂 Apróbb gyermekbetegségek vannak még nála, így inkább a régi autó mellett döntöttem. Érzésre jól lesz csak finomítani kell még. 

Sajnos a verseny folyamán kijött ennek az autónak a gyengesége…

– Igen, pont úgy történt minden, mint azt elképzeltem. Ez a pálya az erős és jól áttételezett autóknak kedvez. Na már most nekünk ez a gyengénk! 🙂 Megpróbáltunk mindent, de ennél többet ebből a versenyből ezzel az autóval nem lehetett kihozni. Sajnos így is túl vállaltam a reggeli ködben a tempót és a vízen elúszott az autó. Majdnem óriási perec lett belőle. Utána a nagy sietségben egy lassító ugrott elénk a semmiből. 🙂 Egy nagy erőlködés volt a hétvége. Délutánra, már nem is volt kedvem az autóba ülni.                   

Azért nyugtass meg minket, hogy élveztétek a versenyzést! 🙂

– A versenyzést élveztük, de magát a versenyt nem! Azt megfogadtuk, hogy többé így nem megyünk versenyre, hogy az utolsó napon még dolgozni kell (kellene) az autón. Akkor inkább maradunk otthon vagy egy jó szaunázás! 

Hogyan foglalnád össze pár mondatban az idei éveteket, hiszen igencsak kalandosra, változatosra sikeredett.

– Azt hiszem volt benne minden. Szomorúság és öröm egyaránt. Próbálom pozitívan értékelni az évet, bár még nincs vége! Nagy visszatérés ez az év a számomra, egy hosszú kihagyás után. Ervinnek pedig minden teljesen új. Nem vártam, vártunk komoly eredményeket. Nem is jöttek… 🙂 Azt gondolom jól mentünk ahol lehetett és az autó is engedte. Ebben az évben ennyi volt, nem több.

Láthatunk még benneteket idén versenyezni, vagy már 2019-re koncentráltok?

– Idén még a Szilveszter Ralira készülünk. Nagyon közel van és elég jól ismerem azt a környéket. Oda most már csak félve mondom ki, de az új autóval szeretnénk menni. Ha nem lesz még akkor sem készen, nem megyünk. Utána jön a jövő évi gondolkodás, hogyan is tovább…

Szeretnénk megköszönni a segítséget Papp Gyuszi barátomnak, aki eljött velünk erre a pár napra (szórakozni) és mindenkinek aki segített, hogy a másik autó feléledjen. Lesz még nemulass és jön még kutyára dér…. 🙂  Szilveszter Ralin találkozunk!


Comments are closed.